İyi Bir Gülüşün Gücü

5 mins read
İyi Bir Gülüşün Gücü

İyi Bir Gülüşün Gücü

 

Hayat bizi ezip büzdüğünden, üzgün, olumsuz ve depresif hissetmek yaygın bir durum. Üzüntüyü bastırmamız ve daha mutlu, daha sağlam bir zemine ulaşmak için gerekli adımları atmalıyız. Mizah bu konuda yardımcı olabilir.

Mizah Stresi Azaltır

Fiziksel olarak gülme eylemi bizi iyi hissettiren endorfin salgılar. Daha mutlu olduğumuzda stres azalır. Yoğun bir stres veya üzüntü dönemi düşünün. O dönemde birinin garip bir şekilde komik bir şey söylemesi alışılmadık bir şey değildir. Bu mizah, yersiz de olsa, gerilimleri kıran, bağları ve ilişkileri güçlendiren bir şeydir.



Aynı hafiflik ihtiyacını işyerine de getirebiliriz. “İşini sevenler hayatlarında bir gün bile çalışmazlar” atasözü doğrudur. Mizah, eğlenceye eşittir. Eğlendiğimizde, yaptığımız şeyden zevk alırız ve en sıkıcı görevler bile o kadar stresli olmaz. Birçok kuruluşta iş-yaşam dengesini vurgulamak bir eğilimdir. Bazı şirketler oyun oynamak, eğlenmek ve işte gülmek için zaman (ve belirli alanlar) dahil ederek çıtayı belirliyorlar. Bu girişimler stres düzeylerini düşürür ve sonuçta üretkenliği artırır.

Mizah İlişkileri Kolaylaştırır ve Güçlendirir

Başkalarıyla güldüğümüzde anılar yaratır ve ilişkilerimizi güçlendiririz. İnsanlar başkalarının kendilerini nasıl hissettirdiklerini hatırlar. Birisi komik olduğunda, diğerlerini iyi hissettirir. Sık sık yakışıklı ve sevecen biri olarak görülüyor. Dahası, mutlu ve eğlenceli olanlarla sık sık bağlantı kurarız. Birçoğu olumlu bir bakış açısı ve eğilimi olan başkalarıyla zaman geçirmek ister.

Ne yazık ki, bazıları güvensizliklerini örtbas etmek veya gerçek duygularından saklanmak için mizah kullanır. Bu ideal değil. Ancak güzel bir göbek gülüşünden gelen ham “çocuksu sevinç” en aza indirilemez. Pek çok mutlu anı, kahkaha ve neşe üzerine kurulan bağlara aittir.

Mizah İş Yerinde Rahatsız Edici Durumları Yayar

Mizah, zor çalışma durumlarını yayar. Örneğin, bir lider kendisiyle dalga geçtiğinde, çalışanlar lideri daha ilişkilendirilebilir bulurlar. Bu, daha iyi bir genel uyum ve artan üretkenlik sağlar. Komik olduğumuzda, diğerleri etrafımızda olmak ister. Takım toplantıları daha lezzetli. Ve çalışanlar birbirleriyle iletişim kurduğu ve birbiriyle ilişki kurduğu için daha fazla iş yapılır.

Bu yüzden elbette mizah için bir zaman ve bir yer var. Ve mizahı gereğinden fazla kullanabiliriz. Ancak, bu mutlu ortamı bulmak ve iyi bir şakanın ne zaman ekleneceğini bilmek, gerginliği azaltmaya, bağları güçlendirmeye ve iş yerini daha rahat ve üretken bir ortam haline getirmeye yardımcı olabilir.

İpucu: Önümüzdeki hafta için sizi her gün güldürecek bir şey bulun. Bu birkaç dakikanın tutumunuzu ve duygusal durumunuzu nasıl olumlu yönde etkilediğini görün.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381