FBI 50 eyalette Başkan seçilen Joe Biden’in açılışı öncesinde silahlı protesto planları konusunda uyarıda bulurdu

5 mins read
FBI, geçen haftaki Capitol isyanına ilişkin 40.000'den fazla ihbar aldı

FBI 50 eyalette Başkan seçilen Joe Biden’in açılışı öncesinde silahlı protesto planları konusunda uyarıda bulurdu

FBI 50 eyalette Başkan seçilen Joe Biden’in açılışı öncesinde silahlı protesto planları konusunda uyarıda bulurdu
FBI, geçen haftaki Capitol isyanına ilişkin 40.000’den fazla ihbar aldı

 

Fox News‘in haberine göre;  FBI 50 eyalet başkentinin tamamında, Başkan seçilen Joe Biden’in açılışı öncesinde silahlı protesto planları konusunda uyarıda bulunduğunu aktarıldı.

Bir federal kolluk kuvveti kaynağı Fox News’e, dahili bir büro notunun protestoların Açılış Günü’nden önce, sonra ve sonrasında sahnelenebileceği konusunda uyarıda bulunduğunu söyledi.


Okumaya devam et: Biden’ın Türkiye’ye kapıyı yeniden açma şansı neden oldu?


FBI Fox News’e yaptığı açıklamada, “belirli istihbarat ürünleri” hakkında yorum yapmadıklarını söyledi, ancak FBI’ın “eyalet, yerel ve federal kanun uygulayıcı ortaklarımızı hizmet ettiğimiz topluluklarda kamu güvenliğini sağlamak için desteklediğini söyledi. ”

FBI, “Çabalarımız şiddeti kışkırtan ve suç faaliyetlerinde bulunan kişileri tespit etmeye, soruşturmaya ve rahatsız etmeye odaklanıyor” dedi. “Normal iş akışında yaptığımız gibi, olası tehditleri belirlemek için bilgi topluyoruz ve bu bilgileri ortaklarımızla paylaşıyoruz. FBI, bireylerin İlk Değişiklik haklarını barışçıl bir şekilde kullanma haklarına saygı duyar.”

FBI şunları ekledi: “Bizim odak noktamız barışçıl protestocular değil, güvenliklerini ve diğer vatandaşların güvenliğini şiddet ve mülke zararla tehdit edenler üzerinde.”

Not Fox News, FBI’ın geçen haftaki Capitol isyanındaki katılımcılarla ilgili “halktan video ve fotoğraflar da dahil olmak üzere 40.000’den fazla dijital medya ipucu” aldığını öğrendiğinde geldi.

Kaynaklar Fox News’e Pazar günü yaptığı açıklamada, FBI’ın 6 Ocak’taki Trump yanlısı miting ve Capitol isyanından önce aşırılık yanlılarını ziyaret ettiğini ve onları Washington D.C.’ye gitmemeye çağırdığını söyledi.

Bu noktada, kaç aşırılıkla temas kurulduğu ve 6 Ocak’tan ne kadar önce olduğu açık değil.

Trump yanlısı protestocular 6 Ocak’ta Kongre Binası’na baskın düzenledi ve Kongre’yi boşluğa ve Capitol binasını, üyeler başkanlık seçiminin sonuçlarını Başkan tarafından seçilen Joe Biden lehine tasdik etmeye çalışırken kilitlemeye gönderdi.

Başkan, günün erken saatlerinde Washington’da düzenlenen bir mitingde, daha sonra Kongre Binası’na yürüyen destekçilerle konuştu. Ayrıca, Başkan Yardımcısı Mike Pence’e, seçim sonuçlarını onaylamaması ve yeniden onaylanmak üzere eyaletlere geri göndermesi için kendi başına hareket etmesi için baskı yaptı.

Pence, Kongre’nin ortak oturumu başlamadan önce, Anayasa uyarınca, seçim oylarını “tek taraflı” kabul etme veya reddetme yetkisine sahip olduğuna inanmadığını söyledi.

Meclis ve Senato üyeleri tartışırken ve bazı seçim oylarına itiraz ederken, protestocular Kongre Binası’nı saatlerce kilit altına alarak her iki meclis de odalarını geri çekmeye ve boşaltmaya zorlandı.

Washington polisi, Capitol’deki ayaklanmanın – bir Capitol Polis memuru ve binanın içinde vurulan bir kadın da dahil olmak üzere – beş kişinin ölümüne ve en az 70 kişinin tutuklanmasına neden olduğunu söyledi.

Adalet Bakanlığı, ayaklanmalara karışan bir düzineden fazla kişiyi suçladı ve Washington D.C.’deki Yüksek Mahkemede düzinelerce kişi yasadışı giriş, sokağa çıkma yasağı ihlalleri ve ateşli silahlarla ilgili suçlarla suçlandı.

Link FOX NEWS

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381