Amerika çözülüyor

10 mins read
Amerika bölünmüş bir ülke olarak kalacak

Amerika çözülüyor

Dün dünyanın tanık olduğu sarsıcı kargaşa sadece bir başlangıç.

Amerika çözülüyor
6 Ocak 2021’de güvenliği ihlal eden ve Washington DC’deki Capitol binasına giren ABD Başkanı Donald Trump’ın destekçileri ile polis çatışıyor [Mostafa Bassim / Anadolu]

Amerika uçurumdan döndü

Donald Trump fanatiklerinden oluşan huysuz bir kalabalık tarafından ABD Kongre Binası’nın Bastille benzeri fırtınası, acımasız bir cumhurbaşkanlığı için öngörülebilir bir durumdu.

Ama çarşamba günü dünyanın tanık olduğu sarsıcı tahribat, sanırım, sadece başlangıç. Önümüzdeki dört yıl içinde, Amerikan “demokrasisinin” kalan parçaları çözülmeye devam etmekle kalmayabilir, aynı zamanda bütün çürümüş yapı da patlayabilir.


Okumaya devam et: Amerika, Kendini Düşürerek Çin Teknolojisiyle Rekabet Edemez


Sergilenen anarşinin basitçe, bir mafya patronundan başkana dönmüş bir mafya lideri tarafından yönetilen hastalıklı bir rejimin titreyen közlerini temsil ettiği önerisi, sadece uygun bir kaçamak değil, aynı zamanda rahatlatıcı bir hayaldir.

Amerika çözülüyor.

Hiç şüphe yok ki, Amerika’nın asırlık cumhuriyetinin sözde “kalesinde” ayaklanma başlatan binlerce Trump öğrencisine, 3 Kasım’da bir faşiste olan bağlılıklarını yeniden teyit eden milyonlarca kişi daha ruhsal olarak katıldı. anayasadan ziyade, yürekten bağlılık sözü veriyorlar.

Trump’ın 74 milyon isyancı arkadaşının, Başkan tarafından seçilen Joe Biden’ın durması, “birlik” için anakronik çağrıları ve Amerika’nın hayali peşinde koşmasıyla mucizevi bir şekilde sarsılacağına güvenmek delilikle sınırdır. Bu olmayacak.

Bunun yerine, zehirli, köklü cehalet demeti, çılgın komplo teorileri ve bugün çürütülemez ve öldürücü Amerikan siyasi manzarasının tanımlayıcı yönleri olan mesihli bir kurtarıcının doğruluğuna olan inanç sadece kalıcı olmayacak, aynı zamanda gelişebilir.

Yakında “yurttaş” olacak Trump ve onun geniş, iğrenç dalkavuklarından ve kolaylaştırıcılarından oluşan geniş ailesi bundan emin olacak – büyük ölçüde bu ömür boyu pişmanlık duymayan dolandırıcılar, saf notlardan kazanılan kolay paranın kile olduğunu biliyorlar. . Temel atıldı. Çimento kurumuş. Verilen derin hasarı geri almak için artık çok geç.

Bununla birlikte, fiziksel olarak saldırıya uğrayan Amerikan demokrasisinin yıpranmış kalıntılarını kuşatan övülen geleneklerin ve kurumların meşruiyetinin neredeyse ölümcül erozyonundan Trump’ın tek başına sorumlu olduğu konusunda ısrar etmek yanlış ve aptalca olur.

Richard Nixon, Ronald Reagan ve George W. Bush da dahil olmak üzere diğer başkanların yurtiçinde ve yurtdışında – Watergate’den, İran-Kontra skandalı ve Irak’ın inatçı, yıkıcı, önceden planlanmış işgali – kuşkusuz evrimden nesiller önce birleşik olarak tartışılmaz suçları Amerika’da hukukun üstünlüğünün hüküm sürdüğü fikrini yıkmak için, Trumpizmin kokuşmuş çöplüğünün.

Yine de, elbette, Trump ve onun eşit derecede suçlu yardımcıları, Konfederasyon bayrağı sallayan isyancıların kuduz sürüsünü tutarsız öfkelerini serbest bırakmadan çok önce ciddi bir şekilde yüzleşmek için bol bol fırsat vardı.

ABD anayasasını korumak ve savunmak için sözde yeminlerine uymayan ve dört yıldan fazla bir süredir hasta bir demagogun yanında ve onun yanında durmak için rütbe dışında miyop kariyeri veya siyasi çıkarları seçen korkakların isimleri çok tanıdık .

Zenginliği ve şöhretinin ona kadınları “p *** y” tarafından kapmak için sınırsız bir izin verdiğini söyleyen bir serserinin yanında ve yanında durdular. Beyaz üstünlükçüleri “çok iyi insanlar” olarak gören cani, tiki meşalesi kullanan bir holiganın yanında ve yanında durdular. Komşu bir ulusa, bir kıtaya ve milyonlarca Siyah çocuğa, kadınlara ve erkeklere “bok çukurunun” sakinleri olarak bulaşan bir serserinin yanında ve yanında durdular. Yüzlerce göçmen çocuğu ebeveynlerinden koparan ve kafese kapatan bir serserinin yanında ve yanında durdular. Ölümcül, kaprisli bir virüsü ikinci bir dönemden mahrum bırakmak için düşmanları tarafından uydurulmuş bir aldatmaca olarak adlandıran bir holiganın yanında ve yanında durdular. 81 milyon Amerikalının kendisini reddettiği bir seçim hakkında bir dizi yalan uydurmak için iğrenç ruhunun girintilerine ulaşan bir holiganın yanında ve yanında durdular.

Önümüzdeki günlerde, Trump’ın işbirlikçileri, bu kadar uzun süre akıl almaz yardım ve rızık sağladıkları siyasi ve insani iğrençlikten uzaklaşmaya veya onlardan uzaklaşmaya çalışabilirler. Hatta bazıları, şüphesiz itaat ettikleri tehlikeli şarlatanın habis doğasını ancak şimdi fark ettikten sonra, geç bir aydınlanma yaşadığını ve istifa ettiğini iddia edebilir.

Onların iğrenç suç ortaklığı tarihlerini yeniden yazmalarına izin verilmemeli, sevgili liderlerinden iki hafta önce ahlaki veya etik bir pusula keşfettikleri için tebrik edilmemeli – muhtemelen görünüyor – Oval Ofis’ten zorla çıkarılmaları gerekecek.

Hayır, sonsuza dek karartılmış şöhretleri rehabilite edilmemelidir. Kim oldukları ve ne oldukları hatırlanmalıdır: yaltakçı mahkeme soytarları gibi sadakatle hizmet ettikleri kötü başkan tarafından yönetilen bir darbe girişimine gönüllü suç ortakları.

Ayaklanmalar – başarısız veya başarılı – konfederasyon gerektirir. Ve Trump’ın konfederasyonları, özellikle televizyonda ve radyoda yayılan sağ kanat dolandırıcı ağında, Trump’ın aptallığını, kabalıklarını, bağnazlığını, kadın düşmanlığını, ırkçılığını ve otokrasi.

Hepsinin tamamen kazandıkları neon parlaklığındaki kırmızı rezil mektubun zamanla ve hafızadan kaybolmasına izin verilemez.

Amerika’yı hızla saran karanlıkta var olan umut ne olursa olsun, Trump ve mefitik müttefiklerinin kendi cumhuriyetleri için oluşturdukları varoluşsal tehdidi anlayan ve direnme zorunluluğuyla anında ele geçirilen aydınlanmış Amerikalılar ordusunda var.

Düzenlediler. İlerlediler. Ona oy verdiler. Amerika’nın yıkılmasına karşı bir siperdir onlar ve yalnızca onlar.

İyi dileklerimle.

Link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.