Trump destekçileri polisle çatışırken ABD Kongre Binasına girdi

3 mins read

Trump destekçileri polisle çatışırken ABD Kongre Binasına girdi

Trump destekçileri polisle çatışırken ABD Kongre Binasına girdi 1

ABD Kongre Binası, Başkan Donald Trump’ın destekçileri ile polis arasında şiddetli çatışmalar çıkarken, milletvekilleri ile içeride kilitlendi.
Meclis’te milletvekilleri toplanırken bir duyuru yapıldı ve Joe Biden’ın zaferini onaylamak için oy kullanmaları bekleniyordu. Kayıt, “dış güvenlik tehdidi” nedeniyle, hiç kimsenin Kongre Binası kompleksine giremeyeceğini veya çıkamayacağını söyledi.

ABD’de 3 Kasım 2020’deki başkanlık seçim sonuçlarına göre belirlenen delege oylarının sayılıp, sonuçların resmen tescil edileceği Kongre oturumu, siyasi tartışmaların gölgesinde başladı. Trump, taraftarları göstericilerin barikatları aşarak Kongre binasına girmesi üzerine Kongredeki oturumlara ara verildi ve Mike Pence bina dışına çıkarıldı. Bu gelişmeler üzerine başkent Washington’da çıkan olaylar nedeniyle yerel saatle 18.00’den sonra şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Her iki oda da aniden girintiye çıktı.

Çatışmalar, cumhurbaşkanı seçilen Biden’ın sadece iki hafta içinde göreve başlayacağı yerde, dışarıda meydana geldi.
Protestocular, Kongre Binası’nın merdivenlerinin altındaki metal barikatları yıktılar ve isyan teçhizatlı memurlar tarafından karşılandılar. Bazıları, kalkanları tutan memurları geçmeye çalıştı ve memurların kalabalığa biber gazı sıktığı görüldü. Kalabalıktan bazıları, memurlar onları geride tutmaya çalışırken “hainler” diye bağırıyordu.

Capitol Polisi, bölgede şüpheli bir paketin de rapor edildiğini söyledi.

Çatışmalar, Trump’ın binlerce destekçisine hitap etmesinden kısa bir süre sonra geldi ve Kongre’nin oylamasından önce Çarşamba günü Beyaz Saray yakınlarındaki bir mitingde seçim sahtekarlığı iddialarıyla kalabalığı kızdırdı.
Başkan’ı duymak için birinci sınıf bir konum elde etmek için güneş doğmadan önce sıraya giren protestoculara, “Sesinizi susturmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.