Nasrallah’tan General Süleymani Suikastının Ardından Bölgeden ABD’nin Sınırdışı Edilmesi için Çağrı

5 mins read

Nasrallah’tan General Süleymani Suikastının Ardından Bölgeden ABD’nin Sınırdışı Edilmesi için Çağrı

Nasrallah'tan General Süleymani Suikastının Ardından Bölgeden ABD'nin Sınırdışı Edilmesi için Çağrı

Hizbullah’ın genel sekreteri, İran’ın popüler terörle mücadele komutanı Korgeneral Kasım Süleymani ve yoldaşlarının öldürülmesinden bu yana ABD güçlerinin bölgeden ihraç edilmesi yönündeki artan çağrıların korkakça terör eyleminin sonuçlarından yalnızca biri olduğunu söyledi.

Hasan Nasrallah Pazar günü yaptığı konuşmada, “General Süleymani ve (Irak’ın Popüler Seferberlik Birimleri Ebu Mehdi komutan yardımcısı) el-Muhandis’in suikastının ana sonuçlarından biri, ABD güçlerinin bölgeden sınır dışı edilmesi için yapılan çağrılardır.” Dedi. ABD Başkanı Donald Trump tarafından yetkilendirilen suikastın birinci yıldönümünde Beyrut’tan canlı olarak teslim edildi.


Okumak için devam et: Iraklılar, ABD askerlerinin Süleymani’nin ölüm yıldönümünde çekilmesini talep ediyor


Suikasttan önce bu tür çağrılar yapılmamıştı. Direniş liderlerinin şehitliği, ABD askerlerini Irak’tan ayrılma yoluna soktu ”diye ekledi Hizbullah lideri.

Ebu Mehdi el-Muhandis şehadet gecesi General Süleymani’ye eşlik ediyordu.

Hizbullah lideri, General Süleymani’nin bir kahraman ve uluslararası bir fedakarlık, sadakat ve ezilenleri savunmanın simgesi olduğunu söyledi.

Nasrallah daha sonra ABD’ye, İsrail rejimine ve direniş cephesine karşı komplo kuranlara seslendi ve “Liderlerimize suikast düzenlediğinizde, haklarımızı savunmak için daha kararlı ve güçlü oluruz” dedi.

“Cinayetler, savaşlar ve bombalı araçlarla bizi zayıflatmayı düşünenler hayal görüyor. ABD, Kasım Süleymani’ye suikast düzenleyerek İran’ı ve direniş eksenini zayıflatabileceğine inanıyordu, ancak tehditleri fırsata nasıl dönüştüreceğimizi bilenleriz. ”

Bölgede gerilimlerin yüksek olduğunu ve Basra Körfezi ülkeleri arasında büyük endişeler olduğunu da sözlerine ekledi. Tel Aviv rejimi, suikastın yıldönümünde olası bir İran misillemesine karşı tetikte.

Direniş cephesi şehitlerine her zaman saygı duyacak ve yüceltecektir. İran tek başına askeri intikam alacak. Güç ve kabiliyetin yanı sıra savunma gücüne sahiptir ve herhangi bir vekile ihtiyaç duymaz. İran’ın dostları bu suça cevap vermek isterlerse kendi kararlarını alacaklar ”dedi.

Hizbullah lideri, Washington ve ABD liderliğindeki Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nü (NATO) IŞİD Tekfiri terör örgütünün kurulmasından sorumlu tuttu ve asıl nedeninin direniş cephesiyle savaşmak olduğunu belirtti.

İran İslam Devrim Muhafızları Kolordusu (IRGC) Havacılık ve Uzay Dairesi komutanı Tuğgeneral Amir Ali Hacizadeh’in son sözlerini çarpıtmakla bazı Lübnan medya kuruluşlarını eleştirdi ve “Lübnan ve Gazze Şeridi doğal olarak Müslümanların ön saflarında yer alıyor. Siyonist varlığa coğrafi yakınlıkları nedeniyle dünya. ”

Hizbullah genel sekreteri, İran’ın direniş hareketine ve Filistinli gruplara verdiği desteğin koşulsuz olduğunu ve İslam Cumhuriyeti’nin Lübnan’ı desteklemeyi asla bırakmadığını söyledi; 1980-1988 Irak savaşı sırasında bile.

Nasrallah, Slovenya’nın Hizbullah’ı ‘terörist’ bir örgüt olarak belirleme kararını reddetti ve bu tür hareketleri direniş hareketinin sıradan Lübnan halkını korkutmayı amaçlayan psikolojik bir savaşın parçası olarak nitelendirdi.

“Allah yanımızda. Ne yaparsanız yapın başarısızlığa mahkumdur, çünkü Allah’a bağlı olanlar galip gelecektir. Zafer Allah’tandır. ”

Kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.