İran Tıp Konseyi Başkanı “feci bir ölüm oranına” ulaşıldı

3 mins read

İran Tıp Konseyi başkanı Mohammadreza Zafarghandi, Resmi istatistiklerin doğruluğundan şüphe ettiğini söyledi ve İran’ın “feci bir ölüm oranına” ulaştığı konusunda uyardı

İran Tıp Konseyi Başkanı "feci bir ölüm oranına" ulaşıldı 1

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Sima Sadat Lari Pazar günü yaptığı açıklamada, COVID-19’dan 459 kişinin daha öldüğünü söyleyerek ölü sayısının 38.291’e yükseldiğini öyledi. Resmi doğrulanmış koronavirüs vaka sayısı 9.236 artışla 682.486’ya yükseldi.

Çoğu analist, hükümetin gerçek sayıları azalttığına inanıyor ve bunlara İran Tıp Konseyi başkanı Mohammadreza Zafarghandi de katıldı.

Resmi istatistiklerin doğruluğundan şüphe ettiğini söyledi ve İran’ın “feci bir ölüm oranına” ulaştığı konusunda uyardı.

Virüs Şubat ayında yayıldığında İran tepki vermekte yavaş kaldı ve din adamları hacıları Meşhed ve Kum şehirlerindeki mabetleri ziyaret etmeye devam etmeye çağırdı. Şu anda Orta Doğu’da en kötü etkilenen ülke.

Virüsün “üçüncü dalgasını” durdurmak için Tahran’daki rejim, ülkenin çoğunda okulları, camileri, dükkanları ve restoranları kapattı. Yetkililer, İranlıların sosyal uzaklaşma ve halka açık yerlerde yüz örtme gibi önleyici tedbirlere saygı göstermemesi durumunda koronavirüs geçişlerinin tekrar artacağını söyledi.

Virüs dünya çapında 50 milyondan fazla insanı enfekte etti ve yaklaşık 1.26 milyon kişiyi öldürdü. Virüsün son 30 gün içindeki “ikinci dalgası”, toplam vakaların dörtte birini oluşturdu.

Ekim, şimdiye kadarki salgın için en kötü ay oldu ve ABD, 100.000’den fazla günlük vaka bildiren ilk ülke oldu. Avrupa’daki bir dalgalanma da yükselişe katkıda bulundu.

En son yedi günlük ortalama, küresel günlük enfeksiyonların 540.000’den fazla arttığını gösteriyor.

Pandeminin yakın zamandaki ivmesi şiddetli oldu. Vaka sayısının 30 milyondan 40 milyona çıkması 32 gün sürdü, ancak 10 milyon daha eklemek yalnızca 21 gün sürdü.

Küresel vakaların yaklaşık yüzde 20’sine sahip olan ABD, en kötü artışıyla karşı karşıya. Pazartesi günü, cumhurbaşkanı seçilen Joe Biden’ın salgınla başa çıkmak için 12 üyeli bir görev gücü ataması bekleniyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386