ABD Hükümetinin bulaşıcı hastalıklar uzmanı Fauci, ABD COVID-19 alarmı veriyor

5 mins read

ABD Hükümetinin bulaşıcı hastalıklar uzmanı Fauci, ABD COVID-19 alarmı veriyor

Hükümetin önde gelen bulaşıcı hastalıklar uzmanı, ABD’nin artan vakaları durdurmak için “daha kötü konumlanamayacağını” söylüyor.

ABD Hükümetinin bulaşıcı hastalıklar uzmanı Fauci, ABD COVID-19 alarmı veriyor 1
Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci, ABD Senatosu duruşmasında ifade veriyor

Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin önde gelen bulaşıcı hastalıklar uzmanı, ABD’nin önümüzdeki haftalarda artan koronavirüs vakaları nedeniyle “çok fazla zararla” başa çıkmak zorunda kalacağı konusunda uyarıda bulunuyor.

Dr. Anthony Fauci’nin Washington Post röportajındaki yorumları, Başkan Donald Trump’ın sık sık ulusun virüse “dönüşü yuvarladığını” iddia ettiği iddiasını konu alıyor.

Koronavirüs: Vakalar artınca İspanya’nın cenaze evleri greve gitti

Fauci, soğuk sonbahar (sonbahar) ve kış aylarında daha fazla insan evlerde toplandığı için artan vakaları durdurmak için ABD’nin “bundan daha kötü konumlandırılamayacağını” söylüyor. ABD’nin halk sağlığı önlemlerinde “ani bir değişiklik” yapması gerekeceğini söylüyor.

Günlük yeni enfeksiyonlar rekor seviyelere ulaştığı için COVID-19 kaynaklı ölüm sayısı geçen hafta 230.000’i geçti – Cuma günü 98.000’den fazla vaka bildirildi. Ülkenin büyük bölümünde hastaneye yatışlar da artıyor.

ABD Hükümetinin bulaşıcı hastalıklar uzmanı Fauci, ABD COVID-19 alarmı veriyor 2
Bir sağlık çalışanı, Madison, Wisconsin’deki koronavirüs hastalığı (COVID-19) salgınının ortasında bir COVID-19 test sahasına gelen arabaları çağırıyor

Trump, verileri küçümsedi ve hatta – herhangi bir kanıt olmaksızın – birçok doktorun kar için virüs ölümlerini artırdığını iddia etti.
Trump, Michigan’da Cuma günü bir mitingde “Demek istediğim, doktorlarımız çok akıllı insanlar” dedi. “Öyleyse yaptıkları şey, ‘Üzgünüm ama herkes COVID’den ölüyor’ diyorlar.”

Yine kanıt olmadan, doktorların bu durumda daha fazla fatura kesebileceğini öne sürdü.

Risklerden bahseden Fauci, Demokrat cumhurbaşkanı adayı Joe Biden’ın “bunu halk sağlığı açısından ciddiye aldığına” inandığını, Trump ise “farklı bir açıdan baktığını” söyledi.

Beyaz Saray koronavirüs görev gücünde yer alan Fauci, perspektifin “ekonomi ve ülkenin yeniden açılması” olduğunu söylüyor.

Buna yanıt olarak Beyaz Saray sözcüsü Judd Deere, Trump’ın her zaman insanların refahına öncelik verdiğini söylüyor ve Fauci’nin Salı günkü seçimlerden hemen önce “siyaset oynamaya” karar verdiğini söylüyor.
Deere, Fauci’nin “endişelerini ifade etme veya stratejide değişiklik yapma görevi olduğunu” ancak bunun yerine “medyada başkanı eleştirmeyi ve siyasi eğilimlerini duyurmayı seçtiğini” söylüyor.

Fauci, onlarca yıllık kamu hizmetinde hiçbir siyasi adayı kamuya açık bir şekilde onaylamadığını söyledi.

Fauci bir keresinde Trump’a neredeyse her gün virüs hakkında bilgi verdi, ancak başkanın artık tavsiye istemediğini söyledi.

Ekim ortasında, bir telefon konferansı görüşmesi sırasında Trump, Fauci’yi bir “felaket” olarak nitelendirdi.

KAYNAK: HABER AJANSLARINDAN DERLENMİŞTİR

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.