Çocuklarla Haberler Hakkında Nasıl Konuşulur?

7 mins read

Çocuklarla Haberler Hakkında Nasıl Konuşulur?

Çocuklarla Haberler Hakkında Nasıl Konuşulur? 1

Yakıcı siyasi kampanyalar. Sivil huzursuzluk. COVID-19’un sağlık ve ekonomik bedelleri artıyor. Kaliforniya’da vahşi yangınlar. Körfez kıyılarını vuran bir başka kasırga. Haberler, ebeveynlerin çocuklarıyla uğraşması zor konularla dolu olabilir.

Ebeveynler, çocukların haberlerden kendilerinin fark edebileceğinden daha fazla haberdar olduklarını varsaymalıdır. Bu nedenle, çocuklarla haberler hakkında konuşmayarak, ebeveynler çocuklarının bilgilerinin yalnızca akranlarından, öğretmenlerinden veya medyadan gelme riskini alır. Özellikle artık pek çok çocuk (ve yetişkin) haberlerini sosyal medyadan aldığına göre, yanlış bilgiler bol miktarda bulunmaktadır. Ebeveynler çocuklara ne gördüklerini veya duyduklarını sorarak haberler hakkında bir konuşma başlatabilirler.

BELKİ DE BU YAZI DİKKATİNİZİ ÇEKER:  Yaşlıların aşılanması neden daha zordur

Her yaştan çocuk için haberler dünyanın korkutucu bir resmini sunabilir. Bu nedenle, çocuklarla haberler hakkında iletişim kurarken başlanacak bir yer, trajik bir olaydan olumsuz etkilenen ancak aşırı duygusal veya dramatik olmayanlara empati ifade edecek şekilde haberlere nasıl tepki verileceğine bir örnek oluşturmaktır. . Çocuklar, duygusal ipuçlarını ebeveynlerinden alır ve ebeveynlerinin yanıtlarına ilişkin haberlere verdikleri yanıtları model alır. Haberler genellikle dünyadaki stresli olayları tasvir ettiğinden, ebeveynler ev içinde güvenli ve huzurlu bir ortam sağlayarak çocukların başa çıkmasına yardımcı olabilir.

Ebeveynler ayrıca çocukların ve ergenlerin haberlerle ilgili sorular sorabilmeleri ve endişelerini dile getirebilmeleri için zemin hazırlamalıdır. Ebeveynlerin bu sorulara ve endişelerine verdikleri yanıtlar, çocukların anlayabileceği dil ve kavramlar kullanılarak, çocuklarının gelişim aşamasına uyacak şekilde tasarlanmalıdır.

Rahatsız edici görüntüler gören veya rahatsız edici haberler duyan yeni yürümeye başlayan çocuklar ve okul öncesi çocuklar için ebeveynlerin en iyi yaklaşımı genellikle çocuklara güvende oldukları, olayların onlardan uzakta gerçekleştiği (eğer durum buysa) ve yetişkinlerin bunun için çalıştığı konusunda güvence vermektir. durumu düzeltin. Çocukların güven duygusunu sürdürmelerine yardımcı olmak, küçük çocuklar için bir hedef olmalıdır.

İlkokul çağındaki çocuklar için, ebeveynler çocukların sorularını yanıtlamaya hazırlıklı olmalıdır (haberler kafa karıştırıcı olabileceğinden, genellikle birden fazla kez). Ebeveynler, çocukların sorularını yanıtlarken dürüstlüğü hedeflemelidir, böylece çocuklar bir güvenilir bilgi kaynağı olarak ebeveynlere güvenmeye devam ederler. Çocuklar genellikle haberlerde gördükleri durumları kişiselleştirir ve kendi güvenlikleri konusunda endişelenebilirler. Ebeveynler, kendilerinin ve başkalarının çocukları korumaya çalışacakları yollar konusunda çocuklara güven verebilir.

Ergenler için ebeveynler, önemli siyasi meseleler ve dünyadaki olaylarla ilgili tartışmaları başlatmak için haberlerdeki olayları giderek daha fazla bir başlangıç ​​noktası olarak kullanabilirler. Bilişsel olarak, ergenler küçük çocuklardan daha soyut düşünebilirler ve ergenler genellikle çevrelerindeki dünyayı iyileştirmek için harekete geçmeye motive olurlar. Bu nedenle, Black Lives Matter hareketini veya iklim değişikliğinin orman yangınları ve kasırgalar gibi aşırı hava olaylarına nasıl katkıda bulunduğunu öğrendikten sonra, ergenler protestolara katılmaya ve değişime yönelik başka eylemlerde bulunmaya motive edilebilir. Haber doğrudan bir müdahaleden fayda sağlayacak bir olayı tasvir ediyorsa, ebeveynler ergenlerinin bir doğal afet sonrası ihtiyaç sahibi topluluklara malzeme paketleme ve malzeme gönderme gibi gönüllü yardım çabalarına katılımını kolaylaştırabilir.

Çocuklarla haberler hakkında iletişim kurmak, ebeveynlerin değerlerini ve dünya görüşlerini çocuklarla paylaşmaları için bir fırsattır. Çocukların çoğu ebeveynlerinin siyasi görüşlerini, dini değerlerini ve dünya perspektiflerini benimsiyor, çünkü çocuklar ebeveynlerini seviyor ve hayranlık duyuyor. Haberler hakkında konuşmak, ebeveynlere, çocuklarına, normalde günlük konuşmada gündeme gelmeyecek konular hakkındaki görüşlerini bildirmeleri için bir yol sağlar.

Son olarak haberlere ara verin. Ebeveynler televizyonu veya radyoyu arka planda sürekli açık bırakmamalıdır. Ve ebeveynler, çocuklar varken yetişkinlerin haberler hakkındaki konuşmalarını izlemelidir – çocuklar, yetişkinlerin diğer yetişkinlerle konuşmalarına kulak misafiri ederek çok şey öğrenirler. Ebeveynler, haberlerle ilgili iletişim kurmanın yanı sıra, haberlerde yer alan olaylar etrafında dönmeyen pek çok oyun ve eğlence fırsatıyla çocukların çocuk olmasına da izin vermelidir.

Link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386