TikTok’tan Yaratıcılığa ve Güvenliğe Odaklı Yeni Hedefler

TikTok'ta Müstehcen İçeriklere Yapay Zeka Kılıcı: Platform Daha Güvenli Hale Geliyor

3 mins read

TikTok Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, TikTok’un 2024 yılında içerik üreticilerini desteklemeye ve platformu daha güvenli hale getirmeye odaklanacağını açıkladı.

Gelen, TikTok’un en büyük hedefinin yaratıcılığa ilham olmak ve herkesin keyifli vakit geçirmesini sağlamak olduğunu vurguladı. 2024 yılında da içerik üreticilerini teşvik etmek ve onları yaratıcı projelerle desteklemek için çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

Kullanıcı deneyimini geliştirmeye yönelik de çalışmalar yapılacağını belirten Gelen, platformun daha kişisel ve güvenli hale getirilmesi için yerelleştirmeye de önem verileceğini kaydetti.

TikTok’ta kullanıcı güvenliğinin öncelikli olduğunu vurgulayan Gelen, genç kullanıcılar için aile eşlemesi, ekran süresi yönetimi ve içerik filtreleme gibi çeşitli seçenekler sunduklarını anlattı.

Gelen, platformu daha güvenilir bir yer haline getirmek için yapay zeka tabanlı içerik moderasyonu ve sürekli güncellenen politikalar ile çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

TikTok’un 13-18 yaş grubu kullanıcıların ekran süresini otomatik olarak 60 dakikayla sınırladığını ve platformda müstehcen içerikleri tespit etme ve önleme konusunda kararlı olduğunu belirten Gelen, “Topluluk Kuralları’nı ihlal eden içeriklere kesinlikle izin vermiyoruz.” dedi.

TikTok’un 2023 yılında Türkiye’de yaklaşık 16,5 milyon içeriğe ilişkin ‘Topluluk Kuralları’nı ihlalden dolayı aksiyon aldığını da açıklayan Gelen, platformun güvenlik politikaları ve kullanıcı gizliliğine büyük önem verdiğini vurguladı.

Haberin Önemli Noktaları:

  • TikTok, 2024 yılında içerik üreticilerini desteklemeye ve platformu daha güvenli hale getirmeye odaklanacak.
  • Platformda yerelleştirmeye önem verilecek.
  • Kullanıcı deneyimini geliştirmek için çalışmalar yapılacak.
  • TikTok, genç kullanıcıların güvenliğini önemsiyor.
  • Platformda müstehcen içeriklere izin verilmiyor.
  • TikTok, güvenlik politikaları ve kullanıcı gizliliğine büyük önem veriyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386