İsrail’de 30 Kadını köle yapan Haham 9 ay kamu hizmeti cezası aldı

2 mins read
İsrail'de 30 Kadını köle yapan Haham 9 ay kamu hizmeti cezası aldı

Kudüs Bölge Mahkemesi, 30 kadını köleleştirdiği gerekçesiyle yargılanan Haham Aharon Ramati’ye 9 ay kamu hizmeti cezası verdi. Ramati, kurbanlara toplamda 43 bin dolar tazminat ödeyecek.

Duruşmada, Ramati’nin suçunu itiraf edip anlaşmaya vardığı bildirildi. 11 mağdur, yaşadıkları ağır travmalar nedeniyle hahama karşı tanıklık yapmayı reddetti.

Ramati, Kudüs’te sadece kadınların katıldığı Baer Miriam adlı din okulunun yöneticiliğini yapıyordu. 2020’de tutuklanan Ramati, “tarikat lideri” olarak nitelendiriliyor ve bu okulda kadınlarla kız çocuklarını köle gibi alıkoymakla suçlanıyordu.

İsrail polisi, Ramati’nin genç kadınlara ve kızlara aylık 220 dolara yatacak yer kiraladığını ve onları “korku evi” olarak nitelendirilen bu okula alıkoyduğunu bildirdi. Ramati’nin mağdurlara fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığı, onları ailelerinden ve çocuklarından ayırarak yalnızlaştırdığı da ifade edildi.

Kadınların hijyensiz ortamlarda zorla tutulduğu ve düzgün beslenmelerinin engellendiği de belirtildi.

Ramati’nin işkence ve istismar ağını ilk olarak 2008’de başlattığı ve 2015’te de tutuklandığı fakat o dönem okuldaki kişilerin lehine savunma yapmasıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

New York PostYnet

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386