Trump’a Dolandırıcılıktan 355 Milyon Dolar Ceza!

3 mins read
Trump'a Dolandırıcılıktan 355 Milyon Dolar Ceza!

New York: Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden Trump dolandırıcılık davasında nihayet karar çıktı. Yargıç Arthur Engoron, eski ABD Başkanı Donald Trump’ı “emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırmak”tan suçlu buldu ve 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırdı.

Trump’ın çocukları Donald Trump Jr. ve Eric Trump da 4’er milyon dolar para cezası alırken, şirketin eski mali işler müdürüne 1 milyon dolar ceza verildi.

Para cezasının yanı sıra Trump’a 3 yıl, çocuklarına da ikişer yıl New York’taki şirketlerinde üst düzey yetkili olarak görev yapmaları ve bankalardan kredi almaları yasaklandı.

Trump Suçlamaları Reddetmişti

New York’ta 2 Ekim 2023’ten bu yana devam eden duruşmalara Trump’ın defalarca katıldığı ve davanın “siyasi saiklerle” açıldığını savunarak hakkındaki suçlamaları reddettiği biliniyor.

Dava Süreci

New York Başsavcısı Letitia James, Trump’ın servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiğini öne sürerek, yargıçtan Trump ve çocuklarının New York’ta şirket kurmalarını yasaklamasını ve 370 milyon dolar para cezasına çarptırılmalarını talep etmişti.

Yargıç Engoron, Trump ve şirketinin yıllık finansal durumları hakkında yalan söyleyerek bankalardan uygun şartlarda kredi ve düşük sigorta primi elde ettiklerini belirtti.

Kararın Etkileri

355 milyon dolarlık para cezasının Trump’ın mali durumu üzerinde önemli bir etkisi olması bekleniyor. Ayrıca, 3 yıl boyunca New York’ta şirketlerinde üst düzey yetkili olarak görev yapamaması da Trump’ın iş hayatını zora sokabilir.

Dava Sonrası Tepkiler

Dava sonrasında Trump’tan ve ekibinden henüz bir açıklama gelmedi. Kararın siyasi ve ticari dünyada yankı uyandırması ve Trump’ın 2024’teki olası başkanlık seçimlerine adaylığına da etkisi olması öngörülüyor.

Ek Bilgiler:

  • Dava 2 Ekim 2023’te başladı ve 11 Ocak 2024’te sona erdi.
  • Yargıç Engoron’un kararı 35 sayfa uzunluğunda.
  • Trump’ın avukatlarının kararı temyiz etmesi bekleniyor.

Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386