Sağlıklı Cilt Nedir?

7 mins read
Sağlıklı Cilt Nedir?

Herkes sağlıklı ve ışıltılı bir cilde kavuşmak ister ama aslında sağlıklı cilt nedir? Daha parlak bir cilde sahip olmak mı yoksa pürüzsüz bir cilde sahip olmak mı demektir? Sağlıklı cildin tanımı kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Sağlıklı Cilt Nedir?

Cildi anlamak
Öncelikle cildimizi anlamamız gerekir: cildin dokusunu, katmanlarını ve türlerini. Üç katman dokumuz var; epidermis, dermis ve hipodermis ve her birinin önemli bir rolü vardır. Bu katmanlar cildimizi tozdan ve diğer zararlı şeylerden korur. Bunlardan herhangi birinin zarar görmesi ciltte hasara neden olabilir.

Cildin nemi nasıl korunur
Deriden su veya nem azalması, kuru ve pul pul cilde neden olabilir ve ciltte şişliklere neden olarak cildinizi pürüzlendirebilir. Nemlendiriciler, cildin nemi hapsetmesi ve kuruluğu önlemesi için gerekli olabilir. Vitaminler gibi doğal maddeler ve çay ağacı, e vitamini vb. gibi uçucu yağlar içeren nemlendiriciler en iyisidir.

Birçok kişi yağlı bir cilde sahipse herhangi bir nemlendiriciye ihtiyacı olmadığını düşünür ve bunu atlar, ancak bu ileride cilde zarar verebilir. Cildimiz kirlilik ve UV ışınlarına maruz kalma gibi birçok strese maruz kalır ve uygun bakıma ihtiyacı vardır.

Ne kadar nemlendirici kullanırsanız kullanın, sadece dış tedavidir. Cildinizin de iç bakıma ihtiyacı vardır. Su, vücudumuzun önemli bir bölümünü oluşturan cildimiz için gereklidir. Su, vücudumuzun nemli kalmasına yardımcı olarak cildi canlı ve sağlıklı tutar.

Cilt yaşlanması nasıl durdurulur
Kollajen ve elastin gibi proteinler cildimizin gençliğini korumaya yardımcı olur. Yaşlılıkta kolajen üretiminde azalma çok yaygındır, bu da donuk cilt ve kırışıklıklara neden olur. Piyasada yaşlanmayı ve kırışıklıkları durdurmak için özel olarak tasarlanmış kremler, yaşlanma ve kırışıklıkların görünümünü bir ölçüde azaltmaya yardımcı olabilecek kremler bulunmaktadır. C vitamini, retinol ve güneş kremi gibi bileşenlerin yaşlanma sürecini yavaşlatmada etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Ancak krem ​​sürmek kırışıklıkları tamamen ortadan kaldırmaz. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt için sağlıklı bir diyetin ve doğru beslenmenin sürdürülmesi de gereklidir. Meyve ve sebze alımı ve bazı multivitaminler genç cildin korunmasına yardımcı olabilir.

Bununla birlikte yaşlanmanın, cildin görünümü de dahil olmak üzere vücudu birçok yönden etkileyen doğal bir süreç olduğu da kabul edilmelidir. “Yaşlanma karşıtı” ürünler ancak bu kadarını yapabilir.

Sağlıklı ve temiz bir cilt için bazı ipuçları:

Günlük olarak güneş koruyucu kullanmak. Güneş ışınları cildimize en çok zararı verir. Cildimizi sert UV ışınlarından başarılı bir şekilde korumanın yanı sıra, gelecekte lekeleri ve hiperpigmentasyonu önlemenin yanı sıra, güneş kremi cilt kanserlerini önlemede çok önemlidir.

Bir cilt bakım rutini sürdürün. Cildi temizlemek için hem gündüz hem de gece her gün basit bir cilt bakımı rutini uygulamaya çalışın; yüz yıkama, toner ve nemlendirici. Adımlar hem gündüz hem de gece için aynı olacaktır, ancak gündüz güneş kremi içermesi dışında. Sert ürünler kullanmaktan kaçının.

Sigara içmekten kaçının. Sigara içmek kırışıklıklara neden olabilir ve yaşlanma sürecini hızlandırabilir.

Sağlıklı bir diyet uygulayın. Cildinize dışarıdan ne kadar özen gösterirseniz gösterin, tükettiğiniz şeyler iyi değilse cildinize yansıyacaktır. Bol su için ve bol meyve ve sebze yiyin.

Stres Yönetimi. Stres, sivilcelere neden olan hormonları bozduğu için birçok cilt problemini tetikleyebilir.

Yeterli uyku. Düzenli uyku, genellikle ihmal edilse de cilt bakımının önemli bir parçasıdır. Uyku eksikliği, donuk cilde ve koyu halkalara neden olabilir.

Bir dermatoloğa görünün. Cildinize ileri düzeyde bakım yapmak istiyorsanız veya cilt problemleriniz varsa, dermatolog gibi kalifiye bir profesyonelden yardım almalısınız.

Cildimiz, diyet, zihinsel stres veya başka bir şey nedeniyle içeride sağlıklı olmadığımızın belirtilerini gösterebilir. Cildimizi doğru bir şekilde anlamalı ve kendimizi sağlıklı ve içte ve dışta zinde tutmak için gerekli önlemleri almalıyız.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386