Dudak, cilt ve tırnaklarınızın grileşmesi koronavirüs belirtisi olabilir mi?

2 mins read
Dudak, cilt ve tırnaklarınızın grileşmesi koronavirüs belirtisi olabilir mi?

Dudak, cilt ve tırnaklarınızın grileşmesi koronavirüs belirtisi olabilir mi?

Daily Mail gazetesinin haberine göre; ABD’li doktorlar, bir kişinin dudakları, derisi ve tırnaklarında görülen grileşmenin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmış olabileceğine dair ‘acil uyarı işareti’ olabileceğini bildirdi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), genel olarak dudaklar, cilt ve tırnakların rengindeki bir değişikliği ‘derhal tıbbi yardım almayı gerektiren’ bir gösterge olarak listeledi.

Son zamanlarda, bu durumun Omikron varyantına özgü olabileceği yönündeki iddialara rağmen, ABD’de salgının başlangıcından bu yana bir kişinin dudakları, derisi ve tırnaklarında görülen grileşmenin acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyduğunun bir işaret olarak kabul edildi.

Tıbbi olarak siyanoz olarak adlandırılan gri cilt ve dudaklar, kanda çok az oksijen bulunduğuna veya kan dolaşımının zayıf olduğuna dair uyarı işaretleridir.

Bu, astım, zatürree veya kalp hastalığı gibi ciddi problemlerle bağlantılı olabilir. Bu semptomun koronavirüsün sonraki aşamalarında ortaya çıkması da muhtemeldir.

Gri tırnaklar, vücuttaki hayati organların yeterli oksijen almak için mücadele ettiğini gösteren bir demir eksikliğinin uyarı işareti olabilir.

Ancak tırnaklarda renk değişikliği, düzenli sigara kullanımı, mantar enfeksiyonları veya aşırı temizlik ürünleri kullanımından da kaynaklanabilir.

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) ise, dudaklarda, deride veya tırnaklardaki grileşmeyi virüs bulaşmasını gösterebilecek veya acil tıbbi müdahale gerektirebilecek bir uyarı işareti olarak görmüyor.

Sadece çocuklarda solgun, lekeli, mavi veya gri ten konusunda uyarıda bulunan NHS, renk değişikliği olan herhangi bir çocuğun ailesinin acil çağrı hattını araması gerektiğini vurguluyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381