Wall Street Journal: TL çökerken, Erdoğan’a destek azalıyor

3 mins read
Wall Street Journal, TL çökerken, Erdoğan’a destek azalıyor

Wall Street Journal: TL çökerken, Erdoğan’a destek azalıyor

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın popülaritesinin, Türk lirasının (TL) dolar karşısında büyük ölçüde değer kaybetmesine yol açan ekonomi politikaları nedeniyle gerilediğini öne sürdü.

Türk ekonomistler ve eski yetkililerin, TL’nin bu yıl yüzde 45 değer kaybettiğini söylediğine dikkat çekilen haberde, “Kamuoyu yoklamalarına göre kriz, yaklaşık 20 yıldır Erdoğan’ın seçmen grubunu oluşturan ama şu an aleyhine dönen yoksul ve orta sınıf Türkler arasında öfkeye yol açtı” denildi.

Wall Street Journal, TL çökerken, Erdoğan’a destek azalıyorHabere göre, Cumhurbaşkanı’nın memleketi Rize’de, bölgenin ana ürünü ve ekonomisinin can damarı olan çayın yetiştirildiği gübre ve hammadde fiyatlarının artması AK Parti’nin popülaritesinin düşmesine neden oldu.

50 bin çiftçiyi temsil eden Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç gazeteye verdiği röportajda, “AK Partililere soruyorum, seçilemeyeceğinizden korkmuyor musunuz? Burada halk ve çay üreticileri acı çekiyor. Cumhurbaşkanı Rizeli olduğu için bugüne kadar insanlar hep AK Parti’ye oy verdi ancak o yıllarda bu kadar acı çekmediler. Son iki yıl yurttaşlar için çok kötü geçti” dedi.

Wall Street Journal’ın haberinde, “Ekonomistler, Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarının büyük ölçüde Erdoğan’ın kendi politikalarının sonucu olduğunu söylüyor” ifadeleri kullanıldı.

Haberde, Cumhurbaşkanı’nın kendisiyle aynı fikirde olmayan bir dizi üst düzey yetkiliyi görevden aldığı, ihracat ve ekonomik büyümeyi teşvik edeceğine inandığı, alışılmışın dışında bir stratejiyle, yükselen enflasyona rağmen Merkez Bankası’na faiz oranlarını düşürmesi için baskı yaptığı belirtildi.

Söz konusu haberde ayrıca, “Durum, Maliye Bakanı’nın Merkez Bankası’nın 16 Aralık’ta yapacağı toplantıda faiz oranlarını tekrar indirebileceğine dair endişeleri artıran açıklamasının ardından yatırımcı satışı ile liranın rekor seviyeye düşmesiyle daha da kötüleşti” denildi.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386