İngiltere COVID-19 ilacına ilk onayı verdi

1 min read
3
İngiltere COVID-19 ilacına ilk onayı verdi

İngiltere COVID-19 ilacına ilk onayı verdi

COVID-19 salgını başladığı günden itibaren bütün dünya bu virüs salgınına karşı bir ilacın geliştirilip geliştirilemeyeceğini tartışıyor ya da bekliyordu diyelim. Salgını bitirmek için aşılar geliştirildi ama ilaç tedavisi içinde çalışmalar yapılıyordu. İşte O haber geldi…

İngiltere COVID-19 ilacına ilk onayı verdi

İngiltere COVID-19 ilacına ilk onayı veren ülke oldu

İngiltere’nin ilaç düzenleyicisi kurumu, ABD ilaç devi Merck’in COVID-19 için geliştirdiği Molnupiravir’in kullanımına onay verdi.

Böylelikle İngiltere aşının ardından ilaca da onay veren ilk ülke oldu.

Washington Post’un haberine göre Merck Başkanı Robert M. Davis yaptığı açıklamada, “Molnupiravir’i dünyanın dört bir yanındaki hastalara mümkün olan en kısa sürede ulaştırmak için hem titizlikle hem de aciliyetle hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

Şirket, acil kullanım izni için ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne geçtiğimiz haftalarda da başvuruda bulunmuştu.

Ekim ayında yayımlanan veriler, Molnupiravir’in COVID-19’a yakalanma riski yüksek olanlar için ölüm veya hastaneye kaldırılma oranını yarı yarıya indirebileceğini ortaya koymuştu.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381