Baba-Kız İlişkilerini Anlatan 6 Harika Kitap

10 mins read
Baba-Kız İlişkilerini Anlatan 6 Harika Kitap

Baba-Kız İlişkilerini Anlatan 6 Harika Kitap

Edebiyat dağınıklıktan beslenir, gelişir, serpilir. Edebiyatta Baba-kız ilişkileri, yıkıcı, çarpık, ilişkiler yerine karmaşık ve hassas olanı tercih etmek her zaman daha sağlıklı gelir okura. Bu ilişkiyi tam olarak doğru sesle yakalayan kitapların her zaman enayi seviyesinde alıcısı oluruz.

Baba-Kız İlişkilerini Anlatan 6 Harika Kitap

Sizler için aşağıda, baba-kız ilişkilerini içeren en sevdiğim kitaplardan bazılarını topladım. İşte…

Baba-Kız İlişkilerini Anlatan 6 Harika Kitap 1
Sessiz Kalma
The Hate U Give
Angie Thomas

Sessiz Kalma: (The Hate U Give) Angie Thomas

On altı yaşındaki Starr Carter, arkadaşının bir polis memuru tarafından vurulduğunu gördükten sonra, bu konuda konuşup konuşmamaya karar vermenin ağır yükünü taşıması gerektiğinden, bu önemli ve ilgi çekici kitapta karakterler kadrosuna öncülük ediyor. Hikayesi başlı başına sürükleyici ama eski gangster babasının eklenen boyutunu ve Starr’ı desteklemek için gösterdiği kahramanca çabayı sevdim. Sert ve korkutucu Maverick aynı zamanda sevecen ve sıcakkanlı ve kızıyla paylaştığı güzel ilişki, kitabın birçok unutulmaz bölümlerinden biri.

Kitap hakkında söylenenler

“Sessiz Kalma! çarpıcı bir ilk roman.”
–The Guardian –

“Nefret sadece gündemimizde değil aynı zamanda evrensel de bir konu. Starr’ın eşsiz sesi kadar önemli meseleler olan kültür, toplum ve kadınlığın da altını çiziyor.”
–Entertainment Weekly-

“Bu kitapta kolayca ulaşabildiğiniz cevaplar yok. Fakat roman tam da bu sebepten dolayı inanılmaz. Bitirdikten çok uzun bir süre sonra bile sizi düşündürtecek ve sayfalarının arasında bulduklarınızı başkalarıyla konuşma isteğinizi alevlendirecek.”
–Barnes & Noble Teen-

“100.000’den fazla satan Sessiz Kalma!, yayımcılık dünyasında bir fenomen. Herkesin okuması gerekiyor.”
–Teen Vogue-

“Starr’ın sesi daha ilk sayfadan okurun dikkatini kendine çekiyor… Thomas’ın hikâyesi, kalpleri kırsa da, ergen bir kızı, sevgi dolu ailesini ve neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğrenmeye çabalamasının gücünü gözler önüne seriyor.”
–Publishers Weekly, starred review-

“Starr’ın doğal sesi üzerinden aktarılan muntazam ama güçlü hikâyesi, özenle yaratılmış karakterleri ve karmaşık, gerçekçi ilişkiler sayesinde bu roman, okurların Starr için tezahürat etmesini sağlayacak. Bu hikâye gerekli. Bu hikaye önemli.”
–Kirkus Reviews, starred review-

“Thomas’ın bu ilk romanı, toplumun bağlarını, etiğini, adalet anlayışını ve ahlakını sorguluyor. Starr’ın sesiyle hayata getirilmiş bu hikâye, iki çarpışan dünyanın katmanlarını inceliyor. Tartışılmaz bir şekilde önemli bir kitap ve bir o kadar da geniş bir okur kitlesine ihtiyacı var.”
–Booklist, starred review-

Baba-Kız İlişkilerini Anlatan 6 Harika Kitap 2
Göremediğimiz Tüm Işıklar / Anthony Doerr

Göremediğimiz Tüm Işıklar / Anthony Doerr

Bu muhteşem roman hakkında yazmaya bile tereddüt ediyorum, çünkü sözlerim kesinlikle yetersiz kalacak, ama işte yine de yazmam gerektiğini düşünüyorum. Romanın iki genç kahramanından biri olan Marie-Laure kördür. Babası Daniel, mahallesinin minyatür bir kopyasını yapar, böylece onu ezberleyebilir ve evinin yolunu bulabilir. Naziler Paris’i işgal ettiğinde ve ikisi şehirden kaçtığında, Daniel gördüğü her şeyi anlatır, gözlemlerini sabırla detaylandırarak, tamamen yeni ve ürkütücü bir manzarada gezinmeyi öğrenmesi gereken kızına anlatır. Hem Marie-Laure hem de Daniel asil, cesur ve sevimlidir ve aralarındaki aşk sevimlidir.

Kitap hakkında söylenenler

New York Times – Yılın en iyi on kitabından biri
Goodreads ve Wall Street Journal – Okuyucu tercihleriyle yılın en iyi tarihi romanı
Amazon – Yılın en iyi üç kitabından biri
Apple – Yılın kitabı
The Guardian –Yılın en iyi kitaplarından biri
Kirkus – Yılın en iyi romanı
Library Reads, Hudson Bookseller, Kobo, Bookpage, Washington Post, audible.com ve Indigo – Yılın en iyi kitabı
National Book Award finalisti

Baba-Kız İlişkilerini Anlatan 6 Harika Kitap 3
The Twelve Lives of Samuel Hawley by Hannah Tinti

The Twelve Lives of Samuel Hawley by Hannah Tinti

Derinden kusurlu Hawley’e kendimi kaptırmadan edemedim; parlak ve cesur kızı Loo; ve onların güven ve istikrara giden uzun ve zorlu yolu bu kitapta. Bu romandaki göl sahnesi, son yıllarda okuduğum en unutulmaz pasajlardan biri. Korkunç ve tamamen yürek parçalayıcı, hepsi aynı anda. Hannah Tinti, okuyucunun kalbini nasıl hızlandıracağını kesinlikle biliyor ve bu benim favorim.

Baba-Kız İlişkilerini Anlatan 6 Harika Kitap 4
Bülbülü Öldürmek Harper Lee

Bülbülü Öldürmek Harper Lee

Atticus Finch pastoral baba olarak anılır ve bu sevilen klasiğin cesur, anlatıcısı Scout da aynı derecede sevimlidir. Kararlı ve ahlaklı Atticus’a ve onun eşit derecede ilkeli ikinci sınıf öğrencisine bağlanmamak elde değil.

Kitap hakkında söylenenler

“Lee estetiğin arkasına sığınmayı reddediyor. Kalemi öyle güzel, güçlü, ölçülü ki zor konuları doğrudan ele almak zorunda olmamasına rağmen Bülbülü Öldürmek’te tam olarak bunu yapmış.”   Chimamanda Ngozi Adichie

“Yaşama sevinciyle dolu, dokunaklı ve nadiren rastlayacağınız türden bir roman.”  Truman Capote

Baba-Kız İlişkilerini Anlatan 6 Harika Kitap 5
The Bear by Andrew Krivak

The Bear  / Andrew Krivak

The Bear (Ayı) bir baba ve kızı, dünyadaki son iki insan. Issız dünyada gezinmek zorundadırlar. Baba, sabır ve zarafetle kızına avlanmayı, balık tutmayı ve doğayla uyum içinde yaşamayı öğretir. Onun geçmişinden parçalar sağlar ama daha da önemlisi, onu gelecek için ihtiyaç duyacağı becerilerle donatır. Muhteşem bir şekilde yazılmış bu hikaye yürek parçalayıcı, canlandırıcı ve güzel.

When Ghosts Come Home Wiley Cash

Baba-Kız İlişkilerini Anlatan 6 Harika Kitap 6Hayaletler Eve Geldiğinde: Wiley Cash – Kendini bir cinayeti ve bir uçak kazasını soruşturmanın ortasında bulan sessiz, mütevazı şerif Winston, tam yeniden seçilmek için adaylığını kaybetmek üzereyken bu kitabın merkezinde yer alıyor. Kızı Colleen, kendi başına büyük bir kayıptan kurtulur ve dengesini yeniden kazanmak için mücadele ederken, Kuzey Carolina’daki ebeveynlerinin evine geri döner. Özellikle bu ikisinin arka planını çok sevdim. Winston, çocukluktan ergenliğe ve yetişkinliğe kadar kızıyla bağlantı kurmak ve onu desteklemek için çok uğraşır.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381