UNICEF: 2015’ten bu yana Yemen’de 10.000 çocuk öldü

2 mins read
UNICEF: 2015'ten bu yana Yemen'de 10.000 çocuk öldü

UNICEF: 2015’ten bu yana Yemen’de 10.000 çocuk öldü veya sakatlandı

Birleşmiş Milletler çocuk ajansı UNICEF, Salı günü yaptığı açıklamada, 2015 yılında iç savaşın çıkması ve hükümeti devirilmesinden sonra on bin Yemenli çocuğun öldürüldüğünü duyurdu

“Yemen çatışması başka bir utanç verici dönüm noktasına ulaştı. UNICEF sözcüsü James Elder, Yemen ziyaretinden döndükten sonra Cenevre’deki bir BM brifingine verdiği demeçte, Mart 2015’ten bu yana öldürülen veya sakat bırakılan 10.000 çocuğumuz var.

UNICEF: 2015'ten bu yana Yemen'de 10.000 çocuk öldü

Elder, “Bu, her gün dört çocuğa eşdeğer” dedi ve çok daha fazla çocuk ölümü veya yaralanmasının bildirilmediğini de sözlerine ekledi.

Elder, her beş çocuktan dördünün -toplam 11 milyonun – Yemen’de insani yardıma ihtiyacı olduğunu, 400.000’inin akut yetersiz beslenmeden muzdarip olduğunu ve 2 milyondan fazlasının okula gitmediğini söyledi.

Husiler, BM’nin dünyanın en büyük insani krizine neden olan altı yıldan fazla bir süredir devam eden bir savaşı sona erdirmek için uzlaşmaya direnirken, BM’nin ülke çapında bir ateşkes oluşturma çabaları ise durdu.

Yüzlerce Yemenli, kuzey Marib vilayetinde hükümet ve Husi güçleri arasındaki şiddetli çatışmalarda mahsur kaldı, sakinler ve yerel bir yetkili geçen hafta, gaz zengini bölgenin kontrolü için yapılan savaşların yaklaşık 10.000 kişiyi yerinden ettiğini söyledi.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.