Almanya da binlerce kamyoncudan yoksun

4 mins read

Almanya da binlerce kamyoncudan yoksun

İngiltere’de tedarik zincirinde yaşanan krizin bir benzeri Almanya’da da yaşanabilir. Alman medyası www.n-tv.de yayınlanan habere göre yaşananlar sadece salt İngiliz krizi değil, benzer koşullar yakında Almanya’da da beklenebilir.

Almanya da binlerce kamyoncudan yoksun 1

Süpermarkette boş raflar, pompada yakıt yok, McDonald’s’ta milk shake sıkıntısı. Kamyon şoförlerinin olmaması nedeniyle, İngiltere’de haftalardır tedarik darboğazları yaşanıyor. Ancak kriz salt İngiliz krizi değil. Benzer koşullar yakında Almanya’da da beklenebilir.

“Kamyon şoförlük mesleğinin gerçekten birçok insanın yapmayı sevdiği bir şey olduğunu ve yeterli şöför bulamadığınızı anlıyorsanız, bunun çalışma koşullarıyla bir ilgisi vardır. Ve bu düşünmeniz gereken bir şey.” İngiliz bir gazeteci Olaf Scholz’a İngiltere’deki kamyon krizini sorduğunda onun Bundestag seçimlerinden bir gün sonra düzenlediği basın toplantısında söylediği sözler bu. Adada kamyoncu sıkıntısı yaşanıyor ve bu da arz darboğazlarına yol açtı. Süpermarket rafları kısmen boş kalıyor, benzin istasyonlarının yakıtı bitiyor, McDonald’s’ta milkshake yok.

Federal Yük Taşımacılığı ve Lojistik Birliği başkanı Dirk Engelhardt, “Learned Again” adlı ntv podcast’inde “Büyük Britanya’da çeşitli nedenler rol oynuyor” diye açıklıyor. Brexit ve korona salgını krizi hızlandırabilirdi. “Büyük Britanya’da çalışan birçok Doğu Avrupalı ​​sürücü Brexit ile ülkeyi terk etti. Corona nedeniyle yeni ehliyetler için eğitim kursları ancak gecikmeli olarak verilebildi.”

Almanya’da sürücü pazarındaki durum henüz o kadar dramatik değil -ancak bu ülkede kamyon şoförü bulmak da giderek zorlaşıyor. BGL patronu Engelhardt, “Tahminimize göre, şu anda Almanya’da 60.000 ila 80.000 arası bir kıtlık var” diyor. “Bu, İngiltere ile neredeyse aynı seviyede olduğumuz anlamına geliyor. Ve sorun her yıl 15.000 eksik sürücü ile büyüyor. Her yıl 30.000 emekli oluyor ve yaklaşık 15.000 yeni ehliyet dağıtılıyor.”

Bazı lojistik şirketleri artık sürücü bulamadıkları için siparişleri iade etmek zorunda kalıyor. Ayrıca, nispeten yüksek bir giriş engeli var, diye açıklıyor Engelhardt. Bir kamyon ehliyeti bugünlerde “hızlı bir şekilde 10.000 Euro’yu aşıyor”. Geçmişte, birçok genç Bundeswehr’deki askerlik hizmetlerinin bir parçası olarak bazen ücretsiz olarak bir kamyon ehliyeti alıyordu Ancak temel askerlik kaldırıldığı için bu eğitim olanağı da ortadan kalkmış durumda.

Kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386