İlk iPhone ne zaman icat edildi?

5 mins read
İlk iPhone ne zaman icat edildi?

İlk iPhone ne zaman icat edildi?

Şu anda iPhone’suz bir dünya tasarlamak zor. Ancak, iPhone’un kaç yaşında olduğunu ve kimin ürettiğini tahmin edebilir misiniz?

İlk iPhone ne zaman icat edildi?

Şaşırtıcı bir şekilde, ilk iPhone 29 Haziran 2007 icat edildi ve piyasaya sürüldü.

İlk Nesil iPhone’u Kim Yaptı?

ABD şirketi “Apple”, şimdiye kadarki ilk nesil iPhone’u yaptı. Başarılı teknoloji lansmanı sonucunda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki pazarları fethetmeye başladı.

Tarihsel iPhone Eğlenceli Gerçekler

Başlamak için, iPhone’un ilk günleri hakkında bazı tarihsel gerçeklerden bahsedelim. Lansman gününde Apple şirket mağazaları sabahın erken saatlerinde kapılarını açtı. Mobil endüstride yeni bir çağın çılgınlığı ile birleştiğinde, yüzlerce hayran toplandı.

iPhone hayranları erken sıraya girmeye başlarken, ilk iPhone’ların sabah 6:00’dan itibaren gelmesini beklemek zorunda kaldılar. Sonuç olarak, ilk satış 29 Haziran 2007 sabah 06:01’de gerçekleşti.

İlk Apple logosu,
İlk Apple logosu

Lansman Günü’nde Kaç iPhone Satıldı?

iPhone’un ticari hayatının ilk hafta sonundan sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde 270.000 mobil cihaz satıldı. 2007’nin sonunda, Apple sekiz milyon adet sattı.

Ancak ilk model Kasım 2007’ye kadar Avrupa’ya ulaşmadı. ‘O2’ şirketi (İngiltere) ve Deutsche Telekom (Almanya) ile yapılan anlaşmalar sayesinde Avrupalı ​​Apple hayranları cihazlarına kavuştu.

Ayrıca, Apple cep telefonu endüstrisini yeniden icat etti. Sonuç olarak, klasik iPhone akıllı telefon tarihinde bir dönüm noktası oluşturdu.

İlk nesil iPhone’da yalnızca birkaç temel düğme, AÇMA/KAPAMA, ana sayfa düğmesi ve ses seviyesi olsa da, bir akıllı telefon devrimi başlattı.

Farkına varmak önemli olan, ilk mobil ekranların yalnızca 3,5 inç olmasıdır. Mobil teknolojinin ilk günlerinin ışığında, ilk cep telefonlarının çoğunda yerleşik klavyeler vardı.

O zamanın en gelişmiş cep telefonlarında, daha hızlı yazmaya yarayan dijital bir QWERTY klavyesi olmasına rağmen, bu klavyeler ortalıkta dolaşmadı.

Bir iPhone cihazında İlk Uygulamalar

Şaşırtıcı bir şekilde, erken bir iPhone cihazının birkaç ilginç uygulaması vardı. Daha iyi açıklamak gerekirse, iPhone’da Fotoğraflar, Kamera, YouTube Çantası, Haritalar, Saat, Zaman, Hesap Makinesi, Notlar, Ayarlar, iTunes, Mail, Safari ve iPod uygulamaları vardı.

Olumlu tarafı, ilk iPhone tasarımı yenilikçiydi ve ilk dokunmatik ekran özelliklerine sahipti. Ayrıntılara dikkat edilerek, ilk iPhone telefonunun arka tarafında Apple logolu metal bir gövde ve plastik bir bant vardı. Tasarımda minimalist olmasına rağmen, çok işlevsel olduğu kanıtlanmıştır.

Buna ek olarak, bir ilk mobil moda devrimine neden oldu. Mobil bilgileri tüketmek zor olduğu için Apple’ın bir çözüm bulması gerekiyordu.

Şaşırtıcı değil, yaptılar. Çözüm, ilk Safari mobil tarayıcısıydı. Mobil kullanıcı deneyimini vurgulamak için ilk iPhone tarayıcısı Safari, kaydırmayı kolaylaştırdı.

Dokunmatik ekran kullanarak, mobil web’i ilk keşfedenler kullanıcılar oldu. Ayrıca, iPhone ilk kez bir mobil yakınlaştırma işlevini tanıttı.

İlk iPhone’da Kamera Var mıydı?

Apple’ın ilk akıllı telefonunda tam işlevsel 2 megapiksel mobil kameraya sahip olmasının yanı sıra 412 Mhz işlemci bulunuyordu. Ek olarak, ilk iPhone cihazında 128 MB RAM, 4/8/16 GB depolama alanı ve Bluetooth 2.0 vardı.

O yıl, iPhone pili değiştirilemezdi ve sınırlı özerkliğe sahipti. Bu nedenle hayranlar Apple’ı eleştirdi. Aynı şekilde, SD yuvaları yoktu ve birçok mobil kullanıcı için bu gerekliydi.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386