Şarkul Avsat: Türkiye: Doktorlar Ramazan Ayında Kilitlenme Çağrısı Yaptı

2 mins read

Şarkul Avsat: Türkiye: Doktorlar Ramazan Ayında Kilitlenme Çağrısı Yaptı

Şarkul Avsat: Türkiye: Doktorlar Ramazan Ayında Kilitlenme Çağrısı Yaptı

Türkiye, Perşembe günü bildirilen 55.941 yeni enfeksiyon dahil olmak üzere son 10 gün içinde rekor sayıda doğrulanmış COVID-19 vakası yayınladı.

Salgının Türkiye’nin kötü ekonomisi üzerindeki etkilerini en aza indirmek isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart ayı başlarında enfeksiyon kontrol tedbirlerini hafifletti. Son ani artış, onu 13 Nisan’dan itibaren hafta sonu kilitlenmeleri ve Ramazan ayında kafe ve restoranların kapatılması gibi yenilenen kısıtlamaları duyurmaya zorladı.

Türk tabip birlikleri Mart ayındaki yeniden açılmanın erken olduğunu ve yeni önlemlerin dalgalanmayı durduracak kadar ileri gitmediğini söylüyorlar. Kutsal Müslüman ayı boyunca tam bir tecrit çağrısında bulundular.

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı İsmail Cinel. “Her geçen gün vaka sayısı artıyor. Her geçen gün ölüm sayısı artıyor. Yoğun bakım üniteleri için alarm zilleri çalıyor ”dedi.

Associated Press’e göre, Sağlık Bakanlığı, Türkiye’deki son enfeksiyonların yaklaşık% 75’inin, ilk olarak İngiltere’de tanımlanan daha bulaşıcı varyantı içerdiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Cuma günü yayınlanan Hürriyet gazetesine verdiği röportajda, “Ne yazık ki önlemleri gevşettik ve aşıları hızlandıramadık” dedi.

Hastane durumuyla ilgili Koca, “Şimdilik bir sorun yok. Ancak bu üç veya dört hafta devam ederse sorun olur. ”

Türk muhalefet partileri, Erdoğan’ın iktidar partisinin düzenlediği bir dizi kitlesel siyasi mitingdeki yükselişi suçluyor. Parti suçlamaları reddediyor.

Kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.