Pandemi döneminde Stresi Azaltmak ve Dayanıklılığı Güçlendirmek için 7 Strateji

6 mins read
Pandemi döneminde Stresi Azaltmak ve Dayanıklılığı Güçlendirmek için 7 Strateji

Pandemi döneminde Stresi Azaltmak ve Dayanıklılığı Güçlendirmek için 7 Strateji

Pandemi döneminde Stresi Azaltmak ve Dayanıklılığı Güçlendirmek için 7 Strateji

  • Yetişkinlerin neredeyse yüzde 78’i salgının hayatlarında önemli bir stres unsuru olduğunu bildiriyor.

  • Dayanıklılığı artırmanın ilk adımları, uygun olduğunuzda aşı olmak ve doğru, güncel bilgi aramaktır.

  • Stres hisseden insanlar, vücutlarına bakmaya, minnettarlık göstermeye ve anlamlı faaliyetlerde bulunmaya odaklanmanın faydasını görebilir.

Pandemide bir yıldan fazla süre geçti. Birçok insan COVID-19, izolasyon, finans, aile ve sevdikleriyle ve kendi iyi durumlarıyla ilgili zorluklarla karşılaşmaya devam ediyor. Aşılar dünya genelinde giderek daha fazla bulunabilir hale gelse bile, insanlar ellerinden geldiğince etkili bir şekilde nasıl başa çıkacaklarını bulmaya çalışıyorlar.

Pandemik Stresle Başa Çıkmak İçin İpuçları

İşte strese karşı tepkilerinizi azaltmanıza ve dayanıklılığınızı güçlendirmenize yardımcı olacak altı strateji.

  1. COVID-19 için aşı olun. Çoğu uzman, uygun olduğunuz anda aşı olmanızı öneriyor.

  2. Stres ve bunalım duygularını azaltmaya yardımcı olmak için doğru, güncel bilgiler aramaya devam edin. Pandemi birinci yıldan sonra da devam etse bile, alakalı, zamanında gerçeklere sahip olmak önemlidir. Yeni bilgiler ve bilimsel bilgiler gelişmeye devam ediyor.

Uzmanlar, bilim insanları, hastalık ve bunu önlemek için atabileceğiniz adımlar hakkında güvenilir kaynaklardan sağlam ve güncel bilgiler aramanızı tavsiye ediyor. Önerdiği iki kaynak Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve CDC’dir.

  1. Hayatınızdaki çocuklar ve gençlerle sohbetler yapmaya devam edin. McGuire (2020) ayrıca gençlerin daha sakin hissetmelerine yardımcı olacak ipuçları önermektedir: Çocuğunuzu dikkatle dinleyin ve endişelerini ve risklerini azaltmalarına yardımcı olmak için doğru bilgileri paylaşmaya çalışın. Sohbetleri, sağlıklı el yıkama ve oyun oynamak için sağlıklı rutinler gibi çocukların yapabileceği eylemlere odaklayın.
  2. Minnettarlığı artırın. Bu, salgın sırasında sezgilere aykırı gelebilir, ancak hayatınızdaki iyiliği kabul etmenin olumsuzluklarla başa çıkmanıza yardımcı olabileceği iyi bilinmektedir. Günlük minnettarlık pratiği, olumsuzluktan daha olumlu bir dünya görüşüne geçmenin yararlı bir yolu olabilir

Bir strateji, bugün iyi giden birkaç şeyi düşünmektir. Örneğin: 15 dakika yürümek, güneşin parladığını fark etmek, sevdiklerinizle telefon veya mesaj yoluyla konuşmak. Neye minnettar olduğunuzu veya neyin doğru gittiğini düşünün. Bu minnettarlık öğelerini yazmak yardımcı olabilir.

  1. Vücudunuza iyi bakın. Aşağıdakiler dahil olmak üzere stresle başa çıkmak için öneriler sunar:
  • Dengeli sağlıklı yemekler yiyin.
  • Gerin, derin nefes alın, meditasyon yapın.
  • Düzenli egzersiz yapın ve gün boyunca düzenli hareket molaları verin.
  • Gevşemenize ve daha dengeli hissetmenize yardımcı olacak zevk aldığınız aktiviteler yapmak için kendinize zaman verin.
  • İyi bir uyku çek.
  1. Başkalarıyla sanal olarak veya şahsen etkileşim kurmanın güvenli yollarını arayın. İlişkilerin esenliğe önemli bir katkıda bulunduğunu unutmayın. Diğer insanlarla güvenli bir şekilde bağlantı kurun, ancak diğer insanlarla yüz yüze veya sanal olarak bağlantı kurun. Başkalarıyla yüz yüze güvenle karşılaşmak için zaman ayırın.

  2. Sizin için anlamlı olan faaliyetleri belirleyin ve bunlarla meşgul olmak için zaman ve enerji yaratın. Tutkulu olduğunuz bir şeye odaklanmak, haftada birkaç dakika bile stresi azaltmanıza ve direnç oluşturmanıza yardımcı olabilir. Örneğin, topluluğunuza kendi benzersiz yönteminizle katkıda bulunun, sevdiğiniz bir hobinin veya aktivitenin peşinden gidin, bir yazma alışkanlığı oluşturun, bir beceriyi genişletin.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386