bloomberg: Dünyanın en büyük tarımsal emtia tüccarları fiyat artışına hazırlanıyor

7 mins read
Dünyanın en büyük tarımsal emtia tüccarları fiyat artışına hazırlanıyor.

bloomberg: Dünyanın en büyük tarımsal emtia tüccarları fiyat artışına hazırlanıyor

Dünyanın en büyük tarımsal emtia tüccarları, Amerikan yenilenebilir dizel endüstrisindeki patlamadan kar elde etmeye hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük tarımsal emtia tüccarları fiyat artışına hazırlanıyor.

Başkan Joe Biden yeşil gündemini sürdürürken Cargill Inc., yenilenebilir dizelde kullanılan yemeklik yağların üretiminde anahtar olan soya fasulyesini işleme kapasitesini artırmak için 475 milyon $ yatırım yapıyor. Rakipleri Archer-Daniels-Midland Co. ve Bunge Ltd., bitkileri daha verimli hale getirmek için çalışıyor ve Andersons Inc., yeşil yakıt için hammadde ticareti yapmak için bir masa kurdu.

Tüccarlar, Phillips 66, Marathon Petroleum Corp., HollyFrontier Corp. ve Valero Energy Corp. dahil olmak üzere Amerikan rafinerileri yeşil dizel ana trenine atlayarak büyüyen pazarı hedefliyor. Yenilenebilir dizel, fosil yakıtla aynı özelliklere sahip olan biyokütleden yapılmış bir yakıttır ve muhtemelen Başkan Joe Biden’in fosil yakıtlardan uzaklaşmayı işaret eden kapsamlı iklim gündeminden yararlanacaktır. Pek çok rafineri bunu atılmış yemeklik yağlardan veya hayvansal yağlardan üretmeye çalışacak olsa da, talebi karşılamak için mısır ve soya fasulyesi gibi mahsullerden yapılan geleneksel bitkisel yağlara yönelmeleri gerekecektir.

Mahsul işleyici Andersons’ın CEO’su Pat Bowe, “Bunun büyük bir pazar olacağını düşünüyoruz” dedi. “Uzun zamandır görmediğimiz katı ve sıvı yağlar kompleksi için gerçekten önemli bir talep faktörü.”

Artan talep, tıpkı Amerika’daki restoranların yeniden açılması, yemeklik yağlara olan talebin artması ve millerin salgın öncesi seviyelere toparlanmasıyla birlikte geliyor. Bu, yağları hurma yağının önemli tüketicilerinden Nutella’dan, çoğu temel bileşen soya fasulyesi yağına sahip bitki bazlı burgerlere kadar her şeyde kullanan gıda endüstrisi ile rekabetin artmasıdır.

ADM CEO’su Juan Luciano Ocak ayında yaptığı açıklamada, soya yağı talebinin yenilenebilir dizel endüstrisinden gelen ekstra talep nedeniyle bu yıl yarım milyar sterlin artabileceğini söyledi. Şirketin finans müdürü Ray Young bu ay yaptığı açıklamada, planlanan yenilenebilir dizel kapasitesinin üçte ikisinin önümüzdeki üç ila dört yıl içinde inşa edilmesi halinde bunun yaklaşık 15 milyar pound hammadde gerektireceğini söyledi.

Young, bir yatırım konferansında, “Aritmetiği nasıl yaparsanız yapın, soya yağının sektör tarafından yenilenebilir yeşil dizelin büyümesini desteklemek için önemli bir hammadde olarak çok çok değerli olacağı bir ortam olacak,” dedi. “Bunun Kuzey Amerika soya parçalama endüstrisi için çok yıllı bir fenomen olacağını düşünüyoruz.”

Cargill’in yatırımları arasında Sidney, Ohio’daki fabrikasında soya fasulyesi işleme kapasitesinin iki katına çıkarılması ve Cedar Rapids, Iowa’daki işlemenin% 10 genişletilmesi yer alıyor. Bowe, ADM, artan tedarik sağlamak için fabrikalarında verimliliği artırmak için çalıştığını söylerken, Andersons geçen yıl Kansas City’de soya fasulyesi yağı, donyağı ve birçok etanol fabrikasından ürettiği mısır yağı gibi hammaddeleri alıp satmak için bir ticaret masası kurdu. geçen ay bir röportajda.

Dünyanın en büyük yağlı tohum işleyicisi olan Bunge, bölgedeki yatırımlar için tank depolama kapasitesinin artırılması ve rafinerilerinin verimliliğinin artırılması dahil olmak üzere bir miktar sermaye ayırmayı planladığını söyledi. Tüccarların tümü yenilenebilir dizel endüstrisine tedarik etmek isterken, bunu kendileri üretmek istemiyorlar.

Pazar şimdiden yeni talebi fark ediyor. Soya yağı vadeli işlemleri, hurma yağının da kazançlarını artırmasıyla bu yıl neredeyse% 25 arttı. Ham petrol fiyatlarının artmasıyla birlikte geleneksel biyodizelin fosil yakıtlarla harmanlanması daha karlı hale geldikçe talep de artıyor.

Chicago’daki Morningstar Inc.’de bir analist olan Seth Goldstein, “Yenilenebilir dizel, hükümet teşvikleri yürürlükte kaldığı sürece artan talep görmeli” dedi. “Biden yönetimi ağır kamyonlar için temiz yakıt standartlarını geçirebilirse, ABD muhtemelen yenilenebilir dizel talebinde bir artış görecektir.”

Ancak aşırı yatırım yapma riski de vardır. Bazı geleneksel biyodizel tesisleri, yenilenebilir dizel patlaması nedeniyle kapanabilirken, bir pazar için savaşan çok sayıda tüccar marjları daraltabilir.

Bunge CEO’su Greg Heckman Şubat ayında yaptığı açıklamada, “Çok düşünceli olacağız ve bu endüstrinin yapması gereken çok disiplinli olacağız,” dedi ve şirketin “yapısal olan bu artan talebe nasıl hizmet ettiğimiz konusunda düşünceli olduğunu ve yerinde olacak. ” diye ekledi

Kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.