Colorado’da silahlı saldırı: Silahlı adam, ABD süpermarkette 10 kişiyi öldürdü

8 mins read
Colorado'da silahlı saldırı: Silahlı adam, ABD süpermarkette 10 kişiyi öldürdü

Colorado’da silahlı saldırı: Silahlı adam, ABD süpermarkette 10 kişiyi öldürdü

Colorado'da silahlı saldırı: Silahlı adam, ABD süpermarkette 10 kişiyi öldürdü 1

ABD’nin Atlanta kentinde sekiz kişinin vurularak öldürülmesinden bir haftadan kısa bir süre sonra ABD’nin Boulder, Colorado kentinde bir süpermarkette bir polis memuru da dahil olmak üzere en az 10 kişi öldürüldü.

Polis bir şüpheliyi tutukladı ancak bir akşam basın toplantısında ismini veya vurulmayla ilgili herhangi bir ayrıntı vermedi.

Boulder İlçe Bölge Savcısı Michael Dougherty, müfettişlerin kanıtları ve tanık görüşmelerini incelemeye yeni başladıklarını ve çekimin nedenine dair ayrıntılara sahip olmadıklarını söyledi ve ailelere hala haber verildiği için kurbanların isimlerinin açıklanmadığını da sözlerine ekledi.

“Bu, Boulder County için bir trajedi ve bir kabus ve cevaben yerel, eyalet ve federal yetkililerden işbirliği ve yardım aldık” diye ekledi.

Çatışma, Denver’ın yaklaşık 45 kilometre (28 mil) kuzeybatısındaki Rockies’in doğu eteğindeki bir şehir olan Boulder’ın Table Mesa bölgesindeki King Soopers süpermarketinde yerel saatle 15:00 civarında (21:00 GMT) meydana geldi.

Yetkililer, şüphelinin tıbbi tedavi gördüğünü ve halka yönelik başka bir tehdit olmadığını söylediler.
Daha önce televizyon istasyonları tarafından yayınlanan sahneden video görüntüleri, bir sedyeye yerleştirilip ambulansa yüklenmeden önce, boksör şortlu, gömleksiz, sakallı bir adamın dükkandan kelepçeli olarak götürüldüğünü gösteriyordu.

Gözaltındaki adamın kanlı bir bacağı varmış ve yürürken aksıyordu.

Boulder Polis Departmanından Komutan Kerry Yamaguchi, polisin hala soruşturma yürüttüğünü ve şiddetin nedenine dair ayrıntılara sahip olmadığını söyledi.

Colorado'da silahlı saldırı: Silahlı adam, ABD süpermarkette 10 kişiyi öldürdü

“Ben kimseye yardım edemezdim”

Görgü tanıkları, süpermarkette silah sesleri duyduklarında kargaşa sahnelerini anlattılar.

Oğlu Nicholas ile dükkanda bulunan 42 yaşındaki Sarah Moonshadow, “Ödeme noktasındaydık ve çekimler yeni başlamış” dedi.

Ben de “Nicholas eğil” dedim ve Nicholas eğildi. Ve biz sadece dinlemeye başladık ve orada, sadece tekrar eden çekimler… ve ben sadece ‘Nicholas, koş’ dedim, ”Moonshadow daha sonra Reuters haber ajansına verdiği demeçte.

Moonshadow, kendisi ve oğlu kaçarken “yolda yatan birini” gördüğünü anlattı.

“Ve ona doğru koşmaya çalıştım ve Nicholas beni uzaklaştırdı ve” Gitmeliyiz “dedi. Ve biz koşarak binanın arkasına saklandık.” Kadın hıçkırarak ağlayarak, “Kimseye yardım edemedim” diye ekledi.

Dean Schiller, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, silah seslerini duyduğunda süpermarketten yeni çıktığını ve ikisi otoparkta ve biri kapının yakınında olmak üzere üç kişiyi yüzüstü yatarken gördüğünü söyledi. “Nefes alıp vermediklerini anlayamadığını” söyledi.
Başka bir tanık, James Bentz, Denver Post gazetesine yaptığı açıklamada, tekleme olduğunu düşündüğünü ve ardından bir dizi patlamayı duyduğunda et bölümünde olduğunu söyledi.

“O zaman bir izdihamın önündeydim,” dedi.

Bentz, kaçmak için dükkanın arkasındaki yükleme iskelesinden atladığını ve gençlerin yaşlılara yardım ettiğini söyledi.

Hava TV haberleri, polis müşterileri ve işçileri ellerini başlarının üzerinde tutarak mağazadan çıkarırken, ambulanslar ve itfaiye araçlarının yanı sıra süpermarketin dışında ağır bir kolluk kuvveti varlığını gösterdi.

‘Kalp yakıcı’

Colorado Valisi Jared Polis Twitter’da “Boulder topluluğumuzda ortaya çıkan bu konuşulamaz olayı izlerken kalbinin yandığını” söyledi.

“Bu üzüntü ve keder döneminde, trajedinin boyutu hakkında daha fazla şey öğrenirken, dualarım Coloradalı dostlarımızla birlikte.” Dedi.

Yetkililer, FBI ve ABD Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu ajanlarının soruşturmada polis ve şerif yardımcılarına yardım ettiğini söyledi.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki, Başkan Joe Biden’ın vurulma hakkında bilgilendirildiğini tweetledi.

King Soopers zinciri bir açıklamada, “iş arkadaşlarımıza, müşterilerimize ve bu trajik duruma cesurca yanıt veren ilk müdahale ekiplerine düşünceler, dualar ve destek sundu. Yerel kolluk kuvvetleriyle işbirliğine devam edeceğiz ve mağazamız polis soruşturması sırasında kapalı kalacaktır. ”

The Associated Press, USA Today ve Northeastern Üniversitesi tarafından derlenen bir veri tabanına göre saldırı, ABD’de bu yıl yedinci toplu katliam oldu ve 16 Mart’ta Atlanta bölgesindeki üç kaplıcada sekiz kişinin hayatını kaybettiği bir cinayetin ardından gerçekleşti.

Saldırgan hariç, dört veya daha fazla ölü olarak tanımlanan toplu katliamların izlendiği veri tabanına göre, 10 yıldan fazla bir süredir bu tür saldırıların en az sayıya ulaştığı 2020’deki pandemi sırasında toplu silahlı saldırılarda bir durgunluk yaşandı.

Kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381