Aşılar sayesinde bu Newroz umutlu olmak için nedenimiz var

6 mins read
Aşılar sayesinde bu Newroz umutlu olmak için nedenimiz var

Aşılar sayesinde bu Newroz umutlu olmak için nedenimiz var

Doktorlar ekibiyle çevrili Dr. Anil Mehta, 28 Şubat 2021'de Londra'daki küçük muayenehanesinde 10.000'inci aşıyı işaretlemek için Geeta Waddon'a bir doz Pfizer aşısı uyguladı [AP / Frank Augstein]
Doktorlar ekibiyle çevrili Dr. Anil Mehta, 28 Şubat 2021’de Londra’daki küçük muayenehanesinde 10.000’inci aşıyı işaretlemek için Geeta Waddon’a bir doz Pfizer aşısı uyguladı [AP / Frank Augstein]
Nadhim Zahawi
Nadhim Zahawi

Birleşik Krallık’ta gerçekleşen inanılmaz aşı uygulaması, özellikle önümüzdeki yıl için bize umutlu olmamız için neden verdi.

Bugün benimki de dahil olmak üzere ülke çapında pek çok aile, baharın gelişi ve yeni yılın başlangıcı olan Newroz’u kutluyor.

Benim gibi, İranlılar, Afganlar ve diğerleri gibi Kürtler için Newroz, yılın en önemli zamanlarından biridir. Geleneksel olarak sevdiklerinizi ziyaret ederek ve kapınızı çalan birçok ziyaretçiyle tatlılar, hamur işleri ve çay paylaşarak kutlanır.

Her yıl yapılan Newroz resepsiyonunu Parlamento Binalarında yapmak ve cemaatimle kutlamakla ilgili çok hoş anılarım var. Babamın anneme evlenme teklif ettiği gün olduğu için benim için özellikle özel bir gün.

Ancak Birleşik Krallık’ta devam eden salgın ve ulusal kısıtlamalarla, bunun tamamen aynı olmayacağını kabul ediyorum. Ben de dahil birçoğumuz ailelerimizin yanında olabileceğimiz ve bu yıl bu korkunç virüse kaybettiklerimizi hatırlayabileceğimiz bir zamana özlem duyacağız.

İngiltere Aşı Uygulama Bakanı olarak emin olduğum bir şey var – bizi normale döndürecek olan aşı. Topluluklarımızı, arkadaşlarımızı, ailemizi ve tüm sevdiklerimizi bu şekilde koruyacağız.

Birleşik Krallık’ta gerçekleşen inanılmaz aşı uygulaması, özellikle önümüzdeki yıl için bize umutlu olmamız için neden verdi. 26 milyondan fazla insanın ilk dozlarını alması ve saymasıyla, bu salgını her seferinde bir aşı olmak üzere geride bırakacağımıza hiç şüphem yok.

Yayımımızın başarısı, Sevdiklerimizi korumak için bir araya gelen Ulusal Sağlık Hizmetimizin (NHS), gönüllüler ordusunun ve yerel toplulukların olağanüstü çabalarının büyük bir kanıtıdır.

Ekibim ve ben, topluluklarımızı koronavirüsten korumak ve olabildiğince çok insana aşı yaptırmak için elimizden gelen her şeyi yaptığımızdan emin olmak için inanç liderleri, toplum kuruluşları ve hayır kurumları ile yakın bir şekilde çalışıyoruz.

Aşıyı alan kişileri ve nasıl aşı olunacağına dair soruları olabilecek herkesi desteklemek için mümkün olan her fırsatta NHS, klinisyenler ve uzmanların tavsiyelerine erişim sağlıyoruz.

Bazı kişilerin aşılara ne girdiğine ve helal olup olmadığına dair endişeleri olduğunu biliyorum. Ancak İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA), aşılarda hayvansal ürün bulunmadığını doğruladı ve imamlar bunları helal olarak ilan etti.

Dün aşağımı aldığım için çok mutluyum. Hepinizi, çağrı geldiğinde ailenizi ve arkadaşlarınızı aşı teklifini almaya teşvik etmeye çağırmak istiyorum. AstraZeneca ve Pfizer aşıları güvenli ve etkilidir. MHRA ve Avrupalı mevkidaşı Avrupa İlaç Ajansı, her iki aşının da bulaşmayı önlemede ve hayat kurtarmada faydalarının risklerden çok daha ağır bastığına dair güvence verdi.

Bahar, yenilenme ve yeni başlangıçların mevsimi ve umarım aşı bu korkunç kışı geride bırakıp ülkemize yeni bir soluk getirecektir.

O yüzden bugün Newroz Pîroz Be’yi kutlayan herkese mutlu ve bereketli bir yeni yıl dilerim.

Link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386