Protestocular, Yemen Aden’deki başkanlık sarayına saldırdı

5 mins read
Protestocular, Yemen Aden’deki başkanlık sarayına saldırdı

Protestocular, Yemen Aden’deki başkanlık sarayına saldırdı

Protestocular, Yemen Aden’deki başkanlık sarayına saldırdı

Göstericiler, korkunç ekonomik duruma duyulan öfke ortasında, uluslararası alanda tanınan hükümetin koltuğu olan Aden’deki Maasheeq Başkanlık Sarayına baskın yaptı.

Yerel kaynaklara göre öfkeli Yemenli protestocular, uluslararası alanda tanınan hükümetin merkezi olan güneydeki Aden kentindeki başkanlık sarayına baskın düzenledi.

Kaynaklar Reuters’e verdiği demeçte, göstericilerin hizmet eksikliği, kötü yaşam koşulları ve yerel para biriminin değer kaybetmesi nedeniyle halkın öfkesi üzerine Salı günü Maashiq Başkanlık Sarayına baskın yaptılar.

Yerel kaynaklar ayrıca El Cezire’ye, protestocuların BAE destekli Güney Geçiş Konseyi’ne (STC) ait  güçlerden hiçbir direniş görmediğini söyledi.

Al Jazeera protestocuların dokuz aydır ödeme almayan ulusal güvenlik güçlerinin üyeleri olduğunu söyledi.

Doha’dan konuşan Elshayyal, “Şimdiye kadar protestoların barışçıl olduğunu ve bir tür arabuluculuğun gerçekleştiğini anlıyoruz” dedi.

Reuters’e konuşan iki yetkili, Yemen Başbakanı Maeen Abdulmalik ve uluslararası alanda tanınan hükümetin diğer üyelerinin binada kaldığını söyledi. Ancak El Cezire, bilginin doğruluğunu bağımsız olarak teyit edemedi.

Olaydan kısa bir süre sonra bir hükümet kaynağı, Aden’in polis şefi General Mutaher el-Shuaibi’nin protestocularla konuşmak ve onları ayrılmaya ikna etmek için olay yerine geldiğini söyledi.

Elshayyal, BM destekli hükümetin karargah olarak aldığı sarayın içeriden Suudi birlikleri tarafından korunduğunu söyledi.

Ancak dışarıdan, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen ayrılıkçılar – güney geçiş konseyi – tarafından destekleniyor. Sanaa’dan bir ayrılık, ”diye açıkladı.

Bu arada, düzinelerce insanın zorlu yaşam koşullarını ve sürekli fiyat artışlarını protesto etmek için bir hükümet kompleksini basması sonrasında Yemen’in doğusundaki Hadramout iline bağlı Sayoun kentinde ayrı bir gösteri patlak verdi.

Yemen’in uluslararası alanda tanınan hükümetine bağlı güçler, kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açarken, protestocular yakındaki sokaklarda araba lastiklerini yaktı.

STC, hükümet güçlerinin protestolara verdiği tepkiyi kınadı.

Yemen, Husi isyancılarının başkent Sanaa da dahil olmak üzere ülkenin çoğunu ele geçirdiği 2014 yılından bu yana şiddet ve istikrarsızlık altında kaldı.

BAE destekli ayrılıkçı STC ile desteklediği Cumhurbaşkanı Abd-Rabbu Mansour Hadi arasındaki güç mücadelesini sona erdirmek amacıyla Riyad’ın aracılık ettiği bir güç paylaşımı anlaşması kapsamında geçen yıl yeni bir birlik hükümeti kuruldu. Suudi Arabistan.

Amaç, başkent Sanaa da dahil olmak üzere ülkenin kuzey bölgelerini kontrol eden Husilere karşı mücadelede her iki tarafı birleştirmekti.

Hem Suudi Arabistan hem de BAE, Husilerle mücadelede hükümet müttefik güçlerini destekleyen bir ittifakın kilit üyeleridir.

link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.