Pakistan mahkemesi TikTok’u yasakladı

5 mins read
Pakistan mahkemesi, TikTok'un "müstehcen içerik" nedeniyle yasaklanmasına karar verdi

Pakistan mahkemesi TikTok’u yasakladı

Pakistan mahkemesi, TikTok’un “müstehcen içerik” nedeniyle yasaklanmasına karar verdi

Pakistan mahkemesi, TikTok'un "müstehcen içerik" nedeniyle yasaklanmasına karar verdi
TikTok’un popüler Pakistanlı kullanıcıları yüzbinlerce takipçi sayısına sahiptir.

Pakistan’da bir mahkeme, uygulamanın Güney Asya ülkesinde altı aydan kısa bir süre içinde ikinci kez yasaklanmasına karşın TikTok sosyal medya platformunun “müstehcen içerik” iddiasıyla yasaklanmasına karar verdi.

Peşaver Yüksek Mahkemesi Başyargıç Qaiser Rashid Khan, Perşembe günü platform aleyhine bir dilekçe ile karar verdi.

Khan, popüler platforma yüklenen bazı videoları “Pakistan toplumu için kabul edilemez” olarak nitelendirdi ve ülkenin internet düzenleyicisine mahkeme tarafından kabul edilebilir içerik kontrolleri uygulayana kadar hizmeti yasaklamasını emretti.

Düzenleyicinin sözcüsü Khurram Mehran verdiği demeçte Pakistan Telekomünikasyon Kurumu’nun (PTA) “mahkeme kararlarına uyacağını” söyledi.

TikTok, içeriği izlemek için kuralları olduğunu söyleyerek karara itiraz etti.

Şirket yaptığı açıklamada, “TikTok, uygunsuz içeriği platformdan uzak tutmak için güçlü önlemlerle yaratıcı ifadenin temeli üzerine inşa edilmiştir” dedi.

“Pakistan’da yerel dilde denetim ekibimizi büyüttük ve topluluk kurallarımızı ihlal eden içeriği bildirmek ve kaldırmak için mekanizmalara sahibiz. Pakistan’da yaratıcılık ve eğlence için bir yuva bulan milyonlarca TikTok kullanıcısı ve içerik oluşturucusuna hizmet vermeye devam etmeyi umuyoruz. ”

Ekim ayında, PTA, platformun “ahlaksız ve ahlaksız” içeriği filtrelemediğini söyleyerek benzer iddialar nedeniyle TikTok’u yasakladı.

On gün sonra, Pakistan yetkililerinin TikTok yönetimi tarafından “müstehcenlik ve ahlaksızlığın yayılmasına karışan tüm hesapları defalarca bloke edeceklerine” dair güvence verildiğini söyleyerek yasağı kaldırdı.

Kullanıcıların birbirleriyle kısa videolar paylaşmalarına olanak tanıyan platform, 220 milyonluk Güney Asya ülkesinde oldukça popüler ve analiz firması Sensor Tower’a göre 20 milyondan fazla aktif aylık kullanıcısı var.

Platformdaki popüler Pakistanlı kullanıcılar, yüz binlerce kullanıcının takipçi sayılarına sahiptir.

Sıkı kontrol

Pakistan’da İnternet kullanımı, “İslam’ın ihtişamına veya İslam’ın bütünlüğüne, güvenliğine veya savunmasına karşı olma” da dahil olmak üzere çok çeşitli kriterlere göre içeriği engellemek için Elektronik Suçları Önleme Yasası (PECA) kapsamında yetkilendirilmiş PTA ile Pakistan’da büyük ölçüde düzenlenmektedir Pakistan veya… kamu düzeni, ahlak veya ahlak ”.

Hak grupları, içeriğin engellenmesi sürecinin ve kriterlerinin uzun zamandır şeffaf olmadığını ve genellikle vatandaşların ifade özgürlüğü haklarını ihlal ettiğini söylüyor.

Ülke, ABD merkezli Freedom House’un 2020 Net’in Özgürlüğü endeksinde 100 üzerinden 26 puan aldı ve “Pakistan’daki çevrimiçi ortam hükümet tarafından sıkı bir şekilde kontrol ediliyor” dedi.

Kasım ayında, Pakistan, PECA altındaki PTA’nın yetkilerini güçlendirmek ve Pakistan’da ofis kurmak için 500.000’den fazla kullanıcısı olan sosyal medya platformlarını zorunlu kılmak için acımasız bir dizi yeni düzenlemeyi kabul etti

Kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.