Instagram videolara otomatik altyazı ekleme özelliğini getiriyor

3 mins read
Instagram videolara otomatik altyazı ekleme özelliğini getiriyor

Instagram videolara otomatik altyazı ekleme özelliğini getiriyor

Instagram videolara otomatik altyazı ekleme özelliğini getiriyor

Eğer Instagram bu özelliği her dilde sağlıklı çalışmasını sağlarsa bir devrim olabilir. Hatta Youtube’ye çok büyük bir rakip olacaktır. Sosyal medya platformları her geçen gün gelişip değişiyorlar Instagram’da bu gelişmelerden geri kalmıyor. Özellikle Instagram’ın çok daha fazla kullanması, geliştiricilerin de öne çıkabilmek için sürekli bir yenilik getirmesine neden oluyor. Instagram da dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri.

Kullanıcıları, fotoğraflarını gönderi olarak paylaşabildikleri gibi anlık olarak hikaye modunda da paylaşabiliyorlar. Hatta son zamanlarda insanlar gönderi paylaşmaktan ziyade hikaye paylaşmayı daha çok tercih ediyor. Instagram da hikaye modunun çok kullanıldığının farkına vardı. Bu sebeple hikayeler için çok büyük bir özellik üzerinde çalışıyorlar. Sosyal medya danışmanı Matt Navarra’nın yaptığı paylaşıma göre Instagram hikayelerine alt yazı özelliği geliyor!

 Tüm Kullanıcılarla Buluşacak!

Matt Navara, Twitter hesabından paylaştığı video ile Instagram’ın üzerinde çalıştığı yeni özelliği tanıttı. Ancak, özellik şu anlık sadece test aşamasında olduğu için Navara’nın söylediği her şeyi tam olarak alt yazıya çeviremiyor.

Instagram, sunduğu özellikler ile kullanıcıların paylaştığı video veya fotoğrafları özelleştirme imkanı sunuyor.

Şirket, yeni gelecek alt yazı özelliği için de kullanıcılarına özelleştirme imkanı sunacak. Kullanıcılar hikayelerinde paylaşacağı videoya ekleyeceği alt yazıların yazı tipini ve rengini özelleştirme şansına sahip olacak. Şu anlık edinilen bilgilere göre alt yazı özelliği için 4 farklı yazı tipi bulunacak.

Instagram tarafından geliştirilen alt yazılı özelliği, başta işitme engeli bulunan kullanıcılar için oldukça faydalı olacaktır. Bunun dışında farklı milletlerden takipçisi bulunan insanlar için de alt yazılı özelliğinin son derece kullanışlı olacağını belirtmekte fayda var.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.