MyHeritage’ın ‘Derin Nostalji’ Akıllı Aracı Eski Fotoğrafları Hareketlendiriyor

4 mins read
MyHeritage'ın 'Derin Nostalji' Akıllı Aracı Eski Fotoğrafları Hareketlendiriyor

MyHeritage’ın ‘Derin Nostalji’ Akıllı Aracı Eski Fotoğrafları Hareketlendiriyor

Aile soy ağacı hizmeti veren MyHeritage, kullanıcıların eski aile fotoğraflarını Yapay Zeka (AI) algoritmasını kullanarak hareketli resimlere dönüştürerek ailevi nostaljilerini gerçekleştirmelerine olanak tanıyan yeni bir özelliği piyasaya sürdü.

MyHeritage'ın 'Derin Nostalji' Akıllı Aracı Eski Fotoğrafları Hareketlendiriyor

MyHeritage’ın bu kez duvarlarda asılı, albümlerde tozlanan aile fotoğraflarına hayat verme iddiasıyla piyasaya çıkardığı Deep Nostalgia büyük ilgi gördü. Uygulama, eski fotoğraflardaki kişileri gerçekçi bir şekilde hareket ettiriyor, hatta göz kırptırıyor, gülümsetiyor.

TechCrunch web sitesine göre, yeni özellik Çarşamba günkü lansmanından bu yana amansız bir sosyal paylaşım akışına yol açtı.

okumaya devam et:

İlk 48 saatte 1 milyondan fazla kez kullanıldı

Ölmüş ve geride fotoğraf bırakmış kişileri videosu çekilmiş gibi gösteren Deep Nostalgia, yayımlanmasından itibaren 48 saat içinde 1 milyondan fazla fotoğrafı canlandırmak için kullanıldı.

Yapay zeka platformu D-ID’den lisanslı Deep Nostalgia, MyHeritage tarafından hazırlanan önceden kaydedilmiş sürücü videolarını kullanıyor. Bu videolar, animasyondaki hareketleri yönlendiriyor ve gerçek insan hareketlerinin dizilerinden oluşuyor.

Bir fotoğrafta birden fazla yüz için işlem yapılabiliyor. MyHeritage Fotoğraf Geliştirici’den geçirilen fotoğraflara uygun en iyi sürücü seçiliyor, sonra her bir yüzü gülümsetip göz kırptıran ve hareket ettiren kısa video animasyonu üretiliyor.

Vay be’ dedirtiyor

MyHeritage kurucusu ve CEO’su Gilad Japhet, “Değerli bir aile fotoğrafının Deep Nostalgia ile canlandığını gördüğünüzde bir ‘vay be’ anı yaşayacaksınız” diyerek ekledi:

“Sevgili atalarımızın yüzlerinin bir video simülasyonunda canlandığını görmek, onların gerçekte nasıl olmuş olabileceklerini hayal etmemizi sağlıyor ve aile geçmişimizle bağlantı kurmanın derin ve yeni bir yolunu sağlıyor.”

İlk 5 fotoğrafa ücretsiz

Kullanıcılardan 5 fotoğrafı bedava canlandırmalarının ardından daha fazla yükleme yapabilmeleri için abone olmaları talep ediliyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386