Çizim İçin Hangi Tableti Almalıyım? 2021 Tableti Önerileri

7 mins read
Çizim İçin Hangi Tableti Almalıyım? 2021 Tableti Önerileri

Çizim İçin Hangi Tableti Almalıyım? 2021 Tableti Önerileri

Dijital dünya şu anda birçok markayla insanlara çizim tableti sunuyor ve süreç çok hızlı gelişiyor. Sanat çalışmaları da bundan son derece etkileniyor. Alışıla gelmiş yöntemlerle artık sanat yapmak neredeyse anlamını da kaybetmiş durumda.

Dijital dünya sanatın kurallarına bağlı olmasa da, kullanıcıya tanıdık bir şey vermek ve tüm süreci sanatçı için daha sezgisel hale getirebilmek adına genellikle onu simüle eder. İlk dijital çizim programları bir fareyle pikselleri renklendirmeye dayanıyordu, ancak bugün çok daha fazlasını sunuyorlar. Bir çizim tableti sayesinde gerçek bir çizim aracına çok benzeyen bir kalemle çizip boyayabilirsiniz, yaptığınız basınca göre koyuluk ve açıklık dengesini yaratabilir, boyalarınızı karıştırabilirsiniz.

Çizim Tableti Modelleri

Wacom Serisi

Çizim İçin Hangi Tableti Almalıyım? 2021 Tableti Önerileri

Sanatçılar ve tasarımcılar için genellikle en popüler tablet markası Wacom’dur. Eğer başlangıç seviyesinde dijital çizim, tasarım veya modelleme yapmak istiyorsanız ve çok büyük bir şeye ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorsanız Wacom Intuos serisi size uygun olabilir. İki boyutu bulunan Intuos’lar bir ekrana sahip olmadıkları için fiyatları piyasaya göre uygun. Daha nitelikli bir şey istiyorsanız Wacon Intuos Pro, daha profesyonel bir şey istiyorsanız da Wacom Cintiq serisini önerebiliriz.

Wacom Intuos Serisi

Çizim İçin Hangi Tableti Almalıyım? 2021 Tableti Önerileri 1

15.2-9.5 cm’lik bir çalışma alanı sunan Wacom Intuos Small, 4096’lık bir basınç seviyesine sahip. Bu da bastırarak daha kalın, bastırmayarak daha hafif çizgiler yapmanız için uygun bir seviye. Başlangıç için oldukça yeterli olan bu tabletin sitede belirlenen fiyatı, small ve kablolu bağlanan için 999 TL iken bluetooth özellikli olanı için 1149 TL.

Intuos serisinden Wacom Intuos Medium, 21.6 – 13.5 cm’lik çalışma alanına sahip. Bunun dışında Small’dan pek bir farkı olmayan ve bluetooth ile çalışan Medium için ise fiyat 1999 TL. Kendi sitesi dahil olmak üzere başka sitelerde de satışı olan bu ürünlerin, sık sık indirime girdiğini de söyleyelim.

Wacom Cintiq Serisi

Wacom Cintiq serisi kendi ekranına sahip bir tablet serisi. Profesyoneller tarafından da kullanılan bu tabletlerin fiyatları da diğerlerine göre biraz yüksek. Wacom Cintiq serisinin, fiyatları 4999 TL ile 12.000 TL arasında değişen tabletleri kullanıcıya eşsiz renk seçeneği, çözünürlük ve basınç hassasiyeti sunuyor. Eğer bilgisayar ekranınıza bakarak çalışmak istemiyor ve sadece çizim için özelleştirilmiş uygun fiyatlı bir tablet arıyorsanız Wacom Cintiq One sizin için doğru bir seçenek.

Huion Çizim Tableti

Çizim İçin Hangi Tableti Almalıyım? 2021 Tableti Önerileri 2

Wacom’un muadili olarak piyasada yer edinmiş Huion, sunduğu daha uygun fiyatlı ürünlerle kullanıcıların dikkatini çekiyor. Ekranlı ve ekransız seçenekleri bulunan Huion’un Türkiye’de satışı çeşitli alışveriş sitelerinden yapılıyor. Özelliklerine göre fiyatı 500 TL ile 13.000 TL arasında değişiyor. Son dönemde markanın çıkardığı H610 Pro isimli tablet fiyat/performans açısından büyük ilgi çekmiş durumda. Amazon üzerinden kargolama ücretiyle birlikte fiyatı 70 doları bulan ürünün basınç seviyesi 8192, ekran boyutları ise 10 x 6.25 inç.

Xp-Pen

Çizim İçin Hangi Tableti Almalıyım? 2021 Tableti Önerileri 3

Xp-Pen de Huion gibi Wacom’a alternatif bir marka. Ekranlı ve ekransız seçenekleri bulunan Xp-Pen’lerin fiyatı, Türkiye pazarında 500 TL ile 8600 TL arasında değişiyor. Küçük boy bir Wacom almak yerine aynı fiyatlarda büyük boy veya basınç hassasiyeti daha yüksek bir Xp-Pen tercih etmek isteyebilirsiniz. Xp-Pen’in özellikle Star serisindeki ürünler dikkat çekiyor. Mesela Star G640S ürünü, 15.2-9.5 cm boyutlara ve 8192 basınç seviyesine sahip. Fiyatı ise Türkiye pazarında 900 TL civarında.

iPad Pro

Çizim İçin Hangi Tableti Almalıyım? 2021 Tableti Önerileri 4

Çizim ve tasarım için özelleşmiş olmasa da iPad Pro tabletler birçok dijital çizerin başlangıç için kullandığı ürünlerden. Eğer elinizde hali hazırda bu tabletlerden biri varsa bugün hemen dijital çizim yapmaya başlayabilirsiniz. Özellikle Procreate gibi programlarla illüstrasyon ve tasarım konularında oldukça yol alınabilir. Basınca duyarlılığı da oldukça iyi olan iPad Pro’ların Türkiye pazarındaki fiyatları özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 6.000 TL ile 12.000 TL arasında değişiyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.