Arabnews: Erdoğan rejimi, insan hakları savunucusu milletvekilinin tutuklanmasının ardından kınandı

3 mins read
Erdoğan rejimi, insan hakları savunucusu milletvekilinin tutuklanmasının ardından kınandı

Arabnews: Erdoğan rejimi, insan hakları savunucusu milletvekilinin tutuklanmasının ardından kınandı

Erdoğan rejimi, insan hakları savunucusu milletvekilinin tutuklanmasının ardından kınandı

Erdoğan rejimi, insan hakları ihlallerini ifşa eden aktivist bir milletvekilinin iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından Cumartesi günü yaygın kınamalarla karşı karşıya kaldı.

Türkiye Temyiz Mahkemesi, hükümetin yasadışı Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile bağlantılı olmakla suçladığı Halkın Demokratik Partisi (HDP) üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun cezasını onadı.

Ömer Gergerlioğlu, Kürt çatışması ve barış sürecinin çöküşüyle ​​ilgili bir haberi retweetlediği gerekçesiyle “terör propagandası yapmak” suçundan hüküm giydi. Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye kampanyacısı Milena Buyum, Arab News’e verdiği demeçte, bir sosyal medya gönderisiyle ilgili mahkumiyetinin “onu susturma girişiminin damgasını taşıyor” dedi.

“Temyiz mahkemesi hakiminin muhalif görüşünün kapsamı bu endişeyi doğrulamaktadır” dedi. “Hiç kimse insan hakları ihlali iddialarını vurguladığı için adli tacize maruz bırakılmamalıdır.”

Gergerlioğlu, geçtiğimiz Aralık ayında Türkiye’nin çeşitli illerinde kadın şüpheli ve tutukluların polis tarafından aşağılayıcı striptiz aramalarına maruz bırakıldığını bildirdi. İddiaları polisin elindeki sistematik cinsel şiddet deneyimlerini anlatan binlerce mahkum tarafından desteklendi, ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bunları yalanladı ve milletvekilini “terörist” olmakla suçladı.

Gergerlioğlu da doktordur, ancak cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile meslekten ihraç edilmiştir. Oğlu Salih, Arab News’e şunları söyledi: “Babam birkaç yıl önce tıp mesleğinden çıkarıldıktan sonra, terörist olduğunu iddia eden biri tarafından sokağın ortasında yumruklandı. Yüzündeki büyük çürükleri çok iyi hatırlıyorum. Çok sakindi ama ben değildim. Herkese doğru yolda olduğunu açıklıyor. ”

Salih, rejimin muhtaç insanlara ulaşmak yerine “devleti iktidarını pekiştirmek için araçsallaştırdığını” ve muhalefeti suç saydığını söyledi. “Toplumdaki bu fay hatlarını iyileştirmek için Ermeniler veya Kürtler olsun toplumun her savunmasız kesimiyle iletişim kurmamız gerekiyor. Bu bir zorunluluktur. ”

Kaynak Link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.