Bir yıl yataktan çalışsanız ne olur?

10 mins read
Bir yıl yataktan çalışsanız ne olur?

Bir yıl yataktan çalışsanız ne olur?

Bir yıl yataktan çalışsanız ne olur?

Yataktan çalışmanın cazibesi güçlüdür – ancak yatağınızı ofisinize çevirmek hem psikolojik hem de fiziksel bir dizi sağlık sorununu tetikleyebilir.

Evden çalışmak birçok insan için yataktan çalışmak anlamına da geldi. Giyinmek, ofise gidip gelmenin yerini yüzünüzü yıkamak ve battaniyenizin altından bir bilgisayarı açmak aldı.



Şaşırtıcı sayıda insan yatarken dükkan kuruyor; Kasım 2020’de yapılan bir araştırmaya göre, ankete katılan 1000 Amerikalının % 72’si salgın sırasında yataklarından uzaktan çalıştıklarını söyledi.  Krizin başlangıcından bu yana% 50 artış var. Her 10 kişiden biri, “çalışma haftalarının çoğunu veya tamamını” 24 ila 40 saat veya daha fazla  yatakta geçirdiğini belirtiyor. Bu özellikle genç işçiler için geçerli. Birleşik Krallık’ta 18 ila 34 yaşları arasındaki işçilerin düzgün bir masa ve sandalyeye sahip olma olasılığı en düşük olan ve yaşlı çalışanlara göre yataktan çalışma olasılığı iki kat daha fazla.

Ancak WFB / yataktan çalışmak sadece uygun bir sandalyenin olmaması değil çoğu basitçe kurulumun rahatlığını ve kolaylığını seviyor. Instagram’da #WorkFromBed / yataktan çalışmak hashtag’i binlerce fotoğraf palaşıyor; bunların birçoğu, pijamalarında kahve fincanlarıyla, hatta belki bir tepside kahvaltının içinde oturan gülümseyen insanları içeriyor.

Ancak gerçek şu ki, yatağınızı ofisinize çevirmek hem psikolojik hem de fiziksel bir dizi sağlık sorununu tetikleyebilir. Ve şimdi fark etmeseniz bile, olumsuz etkiler – muhtemelen kalıcıdır – hayatın ilerleyen dönemlerinde ortaya çıkabilir.

Ergonomik kabus

Evden çalışmanın yüz milyonlarca insana verilmeyen bir ayrıcalık olduğunu kabul etmek önemlidir. Ayrıca, bazı uzaktan çalışanlar için tam bir iş yeri mevcut değildir, yani yataktan çalışmak onların tek seçeneği olabilir.

Yine de diğerleri için en kolay seçenek ve en az direniş yolu budur. (Sonuçta, pandemi sırasında motivasyon her zaman en düşük seviyededir.) İnsanların bilgisayarlarını koyabilecekleri bir masa veya mutfak masası olabilir ama sadece böyle yapmamayı seçerler.

Ancak uzmanlar, yataktan çalışmanın önlenebilir olup olmadığına bakılmaksızın, ergonomik tavsiyenin aynı olduğunu söylüyor: Vücudunuz için iyi değil, bu nedenle duruşunuzu değiştirmek ve mümkün olan her yerde vücudunuzun farklı bölgelerini desteklemek çok önemlidir.

Sizi çökmeye veya yayılmaya teşvik eden yumuşak bir yüzeyde olduğunuzda boynunuz, sırtınız, kalçalarınız ve daha fazlası yayılır. ABD’deki en büyük tıbbi araştırma kurumlarından biri olan Mayo Clinic’te sağlık sistemi mühendisliği direktörü Susan Hallbeck, “Hiçbiri optimal değil. Çalışmaya elverişli bir şekilde gerçekten desteklenmiyor” diyor

Gençlerin bu kötü alışkanlıkların kurbanı olma ihtimalinin özellikle yüksek olduğunu çünkü hemen onların gerginliğini hissetmeyebilirler. Ama acı yolun aşağısında alevlenecek. Ve geçen yıl alışkanlıklarınızın ne kadar kötü olduğuna bağlı olarak, hasar çoktan oluşmuş olabilir. Kişiye bağlıdır, ancak yaşlandığınızda karşılaşacağınız ergonomik sorunları çözmek için çok geç olabilir.

Bu rahatsızlıklar basit baş ağrılarını içerebilir ve ayrıca sırtınızda kalıcı sertliğe, artrit ve boyun ağrısı olarak bilinen servikal ağrıya da uzanabilir – bu, boynunuzdaki harekete izin veren kemiklerde, bağlarda ve kaslarda oluşan ağrıdır. “Her şey kötü alışkanlığı sürdürmekten daha iyidir. Ne zaman durabilirseniz durun, ”diyor Hallbeck.

Yataktan çalışmaya devam etmeniz gerekiyorsa (“sonuçları var” diyor Hallbeck), olabildiğince dik bir sandalyede oturma deneyimini yeniden yaratmaya çalışın ve “nötr duruş” hedefleyin – yani zorlanmaktan kaçının vücudunuzun herhangi bir yerini.

Bir yastık sarın ve bel desteği için alt sırtınızın bölgesine yapıştırın, dizlerinizin altına yastıklar koyun, ekranı klavyenizden ayırmaya çalışın (yapabiliyorsanız) ve ekranı göz hizasına veya daha yükseğe yerleştirin. Ne yaparsan yap, yazmak yüz üstü yatmaktan kaçının; Gerçekten boynunuzu ve dirseklerinizi geriyor.

Şüphe duyduğunuzda, derme çatma bir ayakta duran masa gibi bir ütü masası kullanmak gibi yaratıcı olun. Ama eğer yapabilirsen, biraz rahatlamaya değer. Hallbeck, “Uzun süre evden çalışacaksanız” – ve çoğu uzman yapacağımızı öngörüyor – “çok küçük bir iş ortamı olsa bile iyi bir iş ortamı için yatırım yapmak gerçekten işe yarıyor” diye ekliyor Hallbeck.

Beynini hareketlendirmek

Bir yıl boyunca yataktan çalıştığınızda, bu sadece potansiyel olarak vücudunuzu mahvetmekle kalmaz. Üretkenliğiniz ve uyku alışkanlıklarınız için muhtemelen kötüdür.

“Uyku uzmanları olarak, yatağın üç S için olmasını öneriyoruz: uyumak, seks için veya hasta olduğunuz zamanlar için. Maryland’deki Johns Hopkins Üniversitesi’nde nöroloji doçenti ve uyku uzmanı olan Rachel Salas, bu kadar ”diyor.

“Yatakta ne kadar çok TV izlerseniz, yatakta video oyunları oynar ve yatakta uyumazsanız, beyniniz” ah, tamam, bu aktivitelerden herhangi birini yatakta yapabiliriz “öğrenmeye başlar. Sonunda koşullu davranışlara dönüşecek olan bu ilişkileri kurmaya başlar. ”

Herkes için sorun aynı mı?

Bununla birlikte, en tehlikeli sorun, tüm bu potansiyel sorunların bazı yataktan çalışanlarda ortaya çıkarken diğerlerinde görülmemesidir.

Salas, “Bazı insanlar bunun kendileri için bir sorun olmadığına yemin edecek: Yatakta çalışabilir, yatakta uyuyabilir. Yatakta istediklerini yapabilirler ve bu, uykularını olumsuz etkilemez.” diyor

Genetik, çevresel faktörler, alışkanlıkların ne kadar kötü olduğu ve bunları ne kadar süreyle uyguladığınız, yaşınız: tüm bunlar yataktan bir yıl veya daha uzun süre çalışmanın aslında sizin için kötü olup olmayacağı konusunda bir rol oynar. Hallbeck, “Bu bir doz-tepki ilişkisi değil” diyor.

Covid-19 döneminde endişelenecek bir şey daha ortaya çiıkıyor gibi gelebilir. Ama bu dönem bize bir şey öğrettiyse, sağlık söz konusu olduğunda, güvende olmak üzgün olmaktan daha iyidir. Salas, “Hiçbir olumsuz etkiniz yoksa harika,” diyor. “Ama bu her zaman böyle olmayabilir.”

Kaynak llink

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.