WHO koronavirüsün kökenine ilişkin ilk sonuçları bugün açıklayacak

2 mins read
WHO koronavirüsün kökenine ilişkin ilk sonuçları bugün açıklayacak
WHO ekibin basın toplantısının yapılacağı salon (AP)

WHO koronavirüsün kökenine ilişkin ilk sonuçları bugün açıklayacak

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının kaynağını araştırmakla görevli uzman ekibi, salgının ilk patlak verdiği Çin’in Wuhan şehrinde geçirdiği dört hafta sonrasında bugün bir basın toplantısı düzenleyerek ulaştıkları ilk sonuçları açıklayacak.

WHO tarafından yapılan açıklamada, “Kovid-19 virüsünün kökenini anlamak için çalışan uluslararası ekip, Wuhan şehrinde dört haftalık araştırmasını tamamladı ve bugün Çinli meslektaşları ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyecekler” denildi.



Wuhan’daki misyon sona ererken, WHO uzmanları dün AstraZeneca/Oxford aşısının Güney Afrika’da ortaya çıkan mutant koronavirüs üzerindeki etkisini inceledi.

AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi’nin ortak geliştirdiği aşının mutant varyantlara karşı etkisinin sınırlı olduğunun tespit edilmesinin ardından Güney Afrika’da aşının kullanımı geçici bir süreliğine durdurulmuştu.

Yapılan araştırmada, AstraZeneca aşısının Güney Afrika varyantının yol açtığı

orta derece seyirli hastalık vakalarına karşı sadece yüzde 22 oranında koruma sağladığını ortaya çıktı.

Ancak WHO aşı programı COVAX ile birlikte Salgın Hazırlık Yenilikleri Koalisyonu’nu (CEPI) yöneten Richard Hatchett, “Bu aşıyı reddetmek için çok erken” dedi.

Kaynak aawsat

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.