Papa Suriye savaşına son verilmesi çağrısında bulundu

4 mins read
Papa Suriye savaşına son verilmesi çağrısında bulundu
Papa Francis, 7 Şubat 2021'de Vatikan'daki penceresinden Angelus duasını yönetirken insanları selamlıyor. (Reuters

Papa Suriye savaşına son verilmesi çağrısında bulundu

Papa Francis, 2021’in 10. yıldönümünü kutladığını belirterek, Suriye’deki savaşın bitmesi çağrısında bulundu.

Katolik Kilisesi’nin lideri, Vatikan’a akredite diplomatik birliklerdeki bir dinleyicide, 5 Mart’ta başlayacak olan Irak ziyaretinin de, pandemik koronavirüs.

Papa Francis, dünyanın dört bir yanından 88 büyükelçiye, “2021’in, 10 yıl önce başlayan Suriye ihtilafının son sözünün nihayet yazıldığı yıl olmasını diliyorum” dedi.

“Bunun gerçekleşmesi için, çatışmanın nedenlerinin samimiyet ve cesaretle karşı karşıya kalması ve etnik ve dinsel bağına bakılmaksızın herkesin vatandaş olarak geleceğe vatandaş olarak katkıda bulunabileceği çözümlerin sağlanması için uluslararası toplum tarafından yenilenmiş bir ilgiye ihtiyaç vardır. ülke. ”



Vatikan İletişim Konseyi’nin eski başkanı Başpiskopos Carlo Maria Celli, Arab News’e şunları söyledi: “Bu, papanın Ortadoğu’ya olan ilgisinin bir başka kanıtıdır. Suriye’deki savaşın sona ermesini bölgede barış için temel bir adım olarak görüyor ve bunu daha net ifade edemez. ”

Vatikan basın ofisi, papanın Irak ziyaretine ilişkin kesin takvimi Pazartesi günü yayınladı. 5 Mart’ta Bağdat’a varacak ve havaalanında Irak başbakanı tarafından karşılanacak.

Papa Francis daha sonra cumhurbaşkanlığı sarayında ülkenin cumhurbaşkanını ziyaret edecek ve burada yerel yetkililer, sivil toplum temsilcileri ve diplomatik birlik ile bir araya gelecek.

Ayrıca Bağdat’taki Kurtuluş Meryem Ana Süryani Katolik Kilisesi’nde piskoposlar ve rahiplerle görüşecek.

6 Mart’ta Necef şehrine uçacak ve Büyük Ayetullah Ali Al-Sistani ile görüşecek. Papa o gün Bağdat’a dönecek ve Kutsal Ayin’i Keldani Aziz Joseph Katedrali’nde kutlayacak.

7 Mart’ta Irak Kürdistanı’nın başkenti Erbil’i ziyaret edecek ve otonom bölgenin dini ve sivil yetkilileriyle görüşecek. O da Karakoş şehrini ziyaret edecek. Roma’ya dönüşü 8 Mart’ta Bağdat’tan planlanıyor.

Papa, dinleri ne olursa olsun tüm Iraklılar için barış, ekümenizm, saygı ve umut mesajı verecek. Karaakoş’taki bir mülteci kampında görev yapan İtalyan rahip Fr. Giuseppe Ciutti, ziyareti tarihi olacak ve eminim bu ülkedeki herkes için çok şey ifade edecek.

Irak’ın normalliğe ve diyaloğa ihtiyacı var. Eminim Papa Francis her ikisini de tanıtmak için doğru kelimeleri kullanacaktır. ”

Kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381