İlk Dikiş Makinesi

5 mins read
İlk dikiş yapan kadınları ve terzileri
İlk dikiş yapan kadınları ve terzileri

İlk Dikiş Makinasını Kim Yaptı?

İlk dikiş yapan kadınları ve terzileri
İlk dikiş yapan kadınları ve terzileri

 

İster inanın ister inanmayın, ilk dikiş makinesi konsepti, Avrupa tarihinin rönesans döneminde İtalya’da Leonardo Da Vinci tarafından yapılmıştır. Bugün, dikiş makinesi kullanılmadan hızlı moda var olamazdı. Bu, tüm dünyada her gün kullanılan lağımcıların kullandığı devasa bir üretim ekipmanıdır. Peki, ilk dikiş makinesini kimin yaptığını ve modern müşteriye ulaşmadan önce hangi değişikliklere uğradığını hiç merak ettiniz mi?


Okumaya devam et: İlk Para Birimi Neydi?


İlk Dikiş Makinesi

Tarihçilere göre, ilk dikiş makinesi üreticisi 15. yüzyılda ünlü Leonardo Da Vinci idi, ancak icadı sadece kağıt üzerinde kaldı ve makinenin gerçekte canlı hiçbir izine sahip değiliz. İnsanlar buraya bakmadan önce yaklaşık 300 yıl geçti.

Dikiş Makinesi Patentini Kim Yaptı?

Alman mucit Charles Wiesenthal, 1755 yılında bir ilk dikiş cihazının patentini aldı. Bu cihaz aynı zamanda ilk evert mekanik dikiş cihazı olarak da biliniyordu. Wiesenthal’in ilk dikiş makinesi konsepti, manuel dikiş yöntemini ve otomatik sıkıcı dikiş sürecini kopyaladı.

İlk Ayakkabıcılık Makinesini Kim Yaptı?

1790’da İngiliz mucit Thomas Saint ilk ayakkabıcılık makinesini yaptı. Var olduğuna dair fiziksel bir kanıt olmamasına rağmen, ilk dikiş makinesi Saint’in zincir dikiş yöntemli modeliydi.

Cihazın deri ve kanvas malzemeler için kullanılması gerekiyordu, ancak Saint dikiş makinesini asla pazarlamadı.

İlk Otomatik Dikiş Fabrikası

Daha sonra Fransa’da Barthélemy Thimonnier kendi dikiş mekanizması versiyonunu tasarladı. Otomatik dikiş fabrikası kuran ilk kişi oldu. Bununla birlikte, işçiler bir makine yüzünden işlerini kaybetme korkusuyla fabrikayı yaktılar.

İlk İngiliz Dikiş Makinesi

Daha sonra 1844’te İngiliz mucit John Fisher, önceki makinelerin tüm bileşenlerine sahip ilk dikiş makinesini yaptı.

Ve ancak 55 yıl sonra, 19. yüzyılın başlarında, Amerikalı mucitler Isaac Merritt Singer (1851’de) ve Ellias Howe (1845’te) kaliteli giysiler dikebilen bir makine modeli geliştirdiler. Fisher’ın başarısız bir patent başvurusu olduğundan, icadı hiçbir zaman uluslararası alanda tanınmadı.

İlk İğne İşi Makinesi Neye benziyordu?

İlk dikiş makinesinin uzun tuvali dikmek için bir tekerlek mekanizması vardı; çok büyüktü ve oldukça fazla yer kaplıyordu. Yelken üretim atölyelerinde bu tür dikiş makineleri kullanılırdı.

William Newton Wilson, ilk dikiş makinesini icat etti. LEAD Technologies Inc. V1.01
William Newton Wilson, ilk dikiş makinesini icat etti. LEAD Technologies Inc. V1.01

Bir dikiş makinesi üreticisi olan William Newton Wilson, Thomas Saint’in modelini 1874’teki çizimlerinden oluşturana kadar bu birimlerin ne görüntüsü ne de açıklaması mevcuttu.

Modern Zaman Dikiş Makinesi

  1. yüzyılın ortalarında İngiltere’deki başarısız pazarlamanın ardından, Elias Howe kilit dikiş makinesiyle Amerika’ya döndü ve bu arada birçok kişinin patentini ihlal ettiğini fark etti. Daha sonra onlara dava açtı ve 1854’te patent ihlali davasını kazandı. Bu, ilk dikiş makinesi patent ihlaliydi.

M. Singer & Co Ne Zaman Kuruldu?

Ancak Isaac Singer, 1851’de daha sonra Singer Corporation olarak bilinen I.M. Singer & Co. şirketini kurmuştu. Isaac Singer, dikiş makinesinde ayarlamalar yaptı. Terzilerin ellerini serbest bırakarak, kumaşı gerekli yönlerde hareket ettirmelerine ve böylece sadece düz dikişler üretmelerine olanak tanıyan bacak tahrikinin bir modelini yarattı.Ayrıca, kumaş ayrı bir bacakla sabitlendi ve ardından kullanılarak hareket ettirildi. bir pinyon. Bu tür makinelerin yardımıyla dikiş makineleri, önceki versiyonlara göre çok daha uzun dikişler oluşturabildiler.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.