Viyana’da silahlı terör saldırısı

5 mins read
Viyana'da silahlı terör saldırısı

Viyana’da silahlı terör saldırısı

Avusturya’nın merkezi Viyana’nın yoğun bir bölgesinde çok sayıda silahlı kişinin ateş açması, Avusturya’nın “iğrenç terör saldırısı” olarak nitelendirdiği saldırıda en az iki kişi öldü ve çok sayıda kişi yaralandı.

Saldırıların olduğu yerde bir kişi bir silahlı adam tarafından öldürüldü ve Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig, kamu yayın kuruluşu ORF’ye verdiği demeçte, saldırı sırasında yaralanan ikinci bir kişinin günün erken saatlerinde öldüğünü söyledi.

Viyana'da silahlı terör saldırısı

Olayın tanıklarından Recep Tayyip Gültekin, başkentin turistik bölgesi birinci Viyana’da arkadaşı Mikail Özer’le bulundukları sırada silah sesleri duyduklarını, seslerin geldiği yöne doğru ilerlediklerinde, bir teröristin yoldan geçen sivil bir kişiyi vurduğuna şahit olduklarını belirtti.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşayan ve bir restoranda aşçılık yapan Türk vatandaşı Ömer Gül ise gece saatlerinde şehirde düzenlenen silahlı saldırının nasıl gerçekleştiğini şu sözlerle anlattı. Gül, “Ne olduğunu anlayamadan silah sesleri gelmeye başladı. Bu sesler 10-15 dakika sürdü. Karşımızdaki restoranı baştan sona taradılar. Biz dışarıda oturan müşterilerimizi aşağıya yanımıza aldık” dedi.

AA Twitter hebasından sondakika haberi olarak duyurdu

 

NELER OLMUŞTU?

Viyana’da düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı duyuruldu. Polisten yapılan açıklamada, silahlı saldırganlardan birinin gözaltına alındığı, diğerinin ise etkisiz hale getirildiği belirtildi. Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, Viyana’da düzenlenen silahlı saldırının terör eylemi olduğunu açıkladı. Avusturya medyası, bazı restoranlardaki vatandaşların rehin alındığını duyurdu. Hayatını kaybedenler arasında bir polis memurunun da bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Okumaya devam et: The New York Times: Fransa, Önlemeye Çalışarak Müslüman Terörünü Güçlendiriyor mu?

“Terörist silahını bana doğrulttu”

Daha sonra restorandan ayrıldığını ve teröristle karşı karşıya geldiğini ifade eden Gültekin, o anları şöyle anlattı:

“Yaralı kadını yakındaki bir restorana taşıdıktan sonra, terörist silahını bana doğrulttu. O esnada kendimi yere atarak, takla atmaya çalıştım. Sanırım elinde uzun namlulu pompalı olarak tabir edilen silahtan vardı. Bu silahtan çıkan bir saçma sağ bacağımın arkasına isabet etti. Ancak çok büyük bir yaralanmaya yol açmadı. Arkadaşımın aracına binerek, durumu polise bildirmek için bir sonraki polis karakoluna gittik.”

Gültekin, polise durumu aktardıktan sonra, bir başka noktada çatışma sonucunda bir polis memurunun yaralandığını gördüklerini ifade etti.

Çatışmadan ötürü sağlık ekiplerinin olay yerine yaklaşmadığını kaydeden Gültekin, arkadaşı Mikail Özen’le yaralı memuru ambulansa kadar taşıdıklarını söyledi.

Kaynaklar AA DHA

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.