EBA’da İstanbul bulunan öğrenciler için pazartesi ‘hazır bulunuşluk’ uygulaması yapılacak

5 mins read

EBA’da İstanbul bulunan öğrenciler için pazartesi ‘hazır bulunuşluk’ uygulaması yapılacak

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek uygulamayı Ölçme Değerlendirme Merkezi yönetiyor. Resmi okullardaki 5. sınıflardan yaklaşık 180 bin, hazırlık dahil 9. sınıflardan ise yaklaşık 220 bin öğrencinin katılması öngörülüyor. Uygulama EBA altyapısı gerçekleşecek

EBA'da İstanbul bulunan öğrenciler için pazartesi 'hazır bulunuşluk' uygulaması yapılacak 1

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından yarın kent genelinde hazır bulunuşluk uygulaması yapılacak.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bilgi yaşantılarının öğrenim düzeyine uygunluğu kalıcı ve etkin öğrenebilecek durumda, kalıcı ve etkin öğrenmeyi mümkün kılmak için öğrencinin hazır bulunuşluk düzeyinin tespit edilmesi gerekiyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından yarın kent genelinde hazır bulunuşluk uygulaması yapılacak. Bölüm içi öğretmenleri tarafından sınıf bütünlüğü yapılamayacak şekilde uygulanabilecek haleaya katılamaz.

Okumaya devam et:  Trump ve Obama’yı internette asmakla tehdit etti

Uygulama EBA altyapısı gerçekleşecek

Hazır bulunuşluk uygulaması, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu’nda görünen gibi süreç ve sonuç odaklı bütünleşik bir değerlendirme çözümünün oluşmasına katkı sunacak.

Uygulamayla eğitimde bakış açısının amacı, eğitim sağlıklı temellere oturtularak eksik öğrenmelerin tespit edilmesi amaçlanıyor. Uygulama, okulu geri dönüşini hızlandıran devamsızlığın önlenmesi, okula bağlılığın artırılması, akran baskının azaltılması gibi katkılarıyla da önemli.

Sınav kaygısına yol açmadan özverili bir çalışmayla uygulama, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) altyapısı uygulanacak. Uzaktan eğitime erişim için EBA Destek Noktalarını kullanan kullanan katılımı için destek günü günü açık olacak.

Resmi okullardaki hazır bulunuşluk uygulamasına 5. hazırlıklardan yaklaşık 180 bin, hazırlık dahil 9.lardan sınıf ise yaklaşık 220 bin öğrencinin katılması öngörülüyor. 5. sınıfların katılacağı uygulamada Türkçe, Fen Bilimleri, Matematik ve İngilizce derslerinden 20’şer soru bulunuyor. Hazırlık dahil 9. sınıflarda Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, İngilizce derslerinden 20’şer soru, Fizik, Kimya, Biyoloji derslerinden 10’ar soru yer alıyor.

Uygulamanın diğer kısmı 15 Kasım’da yapılacak
Yine, 15 Kasım’da da 5. sınıflarda Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, 9. sınıflarda Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleriyle ilgili hazır bulunuşluk uygulaması yapılacak.

Uygulama sona erdikten sonra, EBA üzerinden alınacak soru sonuç analizleri ilgili derslerine ulaştırılacak. Uygulama sonuçlarıyla öğretmenlerin eğitim deneyimini sağlıklı planlamalarını kolaylaştıracak veriler elde edilecek. Bu sayede öğrenmeler sağlamlaştırılacak ve öğrencinin hazır bulunuşluk seviyesi yeterli hale getirilecek.

Kaynak: AA

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.