Whitmer kaçırma planında suçlanan adam da Trump ve Obama’yı internette asmakla tehdit etti

5 mins read
Whitmer kaçırma planında suçlanan adam da Trump ve Obama'yı internette asmakla tehdit etti
Whitmer kaçırma planında suçlanan adam da Trump ve Obama'yı internette asmakla tehdit etti

Whitmer kaçırma planında suçlanan adam da Trump ve Obama’yı internette asmakla tehdit etti

Whitmer kaçırma planında suçlanan adam da Trump ve Obama'yı internette asmakla tehdit etti
Whitmer kaçırma planında suçlanan adam da Trump ve Obama’yı internette asmakla tehdit etti

Bu ayın başlarında Michigan Başsavcılığı, ABD eyaletinin Demokrat Valisi Gretchen Whitmer’ı kaçırma amaçlı iç terör komplosuyla ilgili olarak on dördüncü kişinin suçlandığını açıkladı.

AP haber ajansı, Michigan’ın Demokrat Valisi Gretchen Whitmer’ı kaçırmak için komplo kurmakla suçlanan adamlardan birinin Başkan Donald Trump, selefleri Barack Obama ve Bill Clinton’ın yanı sıra diğer önde gelen ABD’li siyasi isimleri de idam etmekle tehdit ettiğini iddia eden bir federal mahkeme belgesini gösterdi.

Bir FBI ajanı bir federal mahkeme dosyasında, Michigan’ın valisini kaçırma iddiasıyla suçlanan bir kişinin, Başkan Donald Trump, eski başkanlar Barack Obama ve Bill Clinton ve diğer önde gelen siyasi figürler hakkında çevrimiçi tehdit içeren yorumlar yaptığını söyledi.

Bildirildiğine göre bir gönderide bir ilmik fotoğrafı yer aldı ve Obama’nın asılması çağrısında bulundu, “hem Clinton’un [hem de klinisyenleri, Demokratları, Liberalleri, Müslümanları” yanı sıra Minnesota Temsilcisi İlhan Omar ve “AOC”, Demokratik Kongre Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez için

Özel ajan Kristopher Long, bir Delaware sakini olan Barry Croft’un özel Facebook paylaşımlarında çok sayıda mevcut ve eski seçilmiş liderlere karşı çıktığını söyledi. Croft, koronavirüsü kontrol altına alma emri verdiği için Demokrat Vali Gretchen Whitmer’ı kaçırmak için plan yapmakla suçlanan aşırılık yanlısı bir paramiliter grubun altı üyesinden biri.

Croft’un 2 Eylül’de oluşturduğu ve 26 Eylül’ü kapattığı iddia edilen bir hesapta arama emri talebini destekleyen bir beyannamede gönderileri uzun süre anlattı.

Trump’ı Michigan valisini kaçırma planının ortaya çıkmasının ardından Whitmer’ın kendisine saldırmakla “iç terörü kışkırtmakla” suçlamasının ardından;

Başkan Trump, bu ayın başlarında Michigan’daki bir kampanya etkinliği sırasında konuyla ilgili olarak, ” sorunuyla başa çıkmasına yardımcı olan halkımızdı. Yani, bir sorun olup olmadığını görmek zorundayız. [ … ] Beni suçladı ve ona yardım eden halkımızdı.”

Başkan, Whitmer’ı birkaç kez hedef aldı, onu “sahtekar” olarak nitelendirdi ve Michigan’ın COVID-19’un yayılmasını durdurma yöntemlerini eleştirdi.

Bu, Ekim ayı başlarında ABD makamlarının, milis gruplarıyla bağlantılı 13 kişinin FBI tarafından tutuklandığını ve koronavirüsle mücadele etmek için eyalet çapında bir tecrit uyguladıktan sonra Whitmer’ı kaçırmayı planlamakla suçlandığını duyurmasının ardından geldi.
Michigan Başsavcısı Dana Nessel, komplocuların temas kurduğu “Wolverine Watchmen” milis grubunun yedi üyesinin gözaltına alındığını açıkladı.

Devlet kanunlarını hedef aldıklarından, Whitmer’ı kaçırmak için komplo kurduklarından, eyalet başkenti binasına bir saldırı planladıklarından ve “bir iç savaş başlatmaya” çalıştıklarından şüpheleniliyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386