Nice’deki bıçaklı saldırı Fransa’yı şoka sürükledi

2 mins read

Nice’deki bıçaklı saldırı Fransa’yı şoka sürükledi

Nice'deki bıçaklı saldırı Fransa'yı şoka sürükledi 1

Fransız yetkililer, Perşembe günü Fransa’nın Nice kentindeki bir kilisede bıçaklı bir saldırganın en az üç kişiyi öldürdüğünü ve birkaç kişiyi yaraladığını söyledi. Kent belediye başkanının “terör” eylemi olarak nitelendirdiği bir olayda.

Belediye Başkanı Christian Estrosi Twitter’da saldırganın gözaltına alındığını söyledi. Fransız medyası zanlının hastanede olduğunu söyledi.

Estrosi kurbanlardan birinin bu ayın başlarında güpegündüz kafası kesilen Fransız öğretmen Samuel Paty’ye yapılan saldırıya atıfta bulunurak. “profesör gibi” korkunç bir şekilde öldürüldüğünü söyledi –

Saldırının kesin nedeni belirsizdi.

Olay, Fransa ile Müslüman dünya arasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un son zamanlarda İslam’ı eleştiren konuşması nedeniyle artan gerilimin ortasında ve Fransa’da Peygamber Muhammed’in karikatürlerini gösterme hakkına halkın desteğinin yenilenmesinin ortasında meydana geldi.

Müslümanları derinden rahatsız eden karikatürler, Paty’nin öldürülmesinden sonra ifade özgürlüğü konusunda yenilenen bir tartışmanın parçası.

Merkel, ‘acımasız’ saldırının ardından Fransa ile dayanışmayı dile getirdi

Şansölye Angela Merkel, Perşembe günü güneydeki Nice kentindeki bir kilisede üç kişinin hayatına mal olan “acımasız” bıçaklı saldırının ardından Almanya’nın Fransa’nın yanında olduğunu söyledi.

“Nice’deki kilisedeki acımasız cinayetler beni derinden sarsıyor. Düşüncelerim öldürülen ve yaralananların yakınları ile ilgili. Almanya sözcüsü Steffen Seibert’in gönderdiği bir tweet’te, bu zor zamanda Fransa’nın yanında duruyor ”dedi.

Kaynak link

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.