Ekim’de izlenecek 8 film

12 mins read
(Credit: Niko Tavernise/Netflix

Ekim’de izlenecek 8 film.  Bu ay izlemeye değer sekiz filmi sizler için derledik

(Credit: Niko Tavernise/Netflix

Chicago 7 davası

1968’de Chicago’daki demokratik Ulusal Kongresi’nde Vietnam Savaşı karşıtı bir protesto, Ulusal Muhafızlarla şiddetli bir çatışmaya dönüştü. Belki farklı bir zaman, ama protesto hakkındaki bu Netflix draması ve takip eden altı aylık deneme, yazar-yönetmen Aaron Sorkin’in (Sosyal Ağ, Batı kanadı) itiraf ettiği gibi, son ABD haber görüntülerine ürkütücü bir şekilde benziyor. Sorkin, Vanity Fair’e verdiği demeçte,” film 2020’nin başlarında yaptığımızda alakalıydı ” dedi. “Daha alakalı olmak için buna ihtiyacımız yoktu, ama yaptı. Kutuplaşma, polisin militarizasyonu, siyah aktivistlerin korkusu, hatta sol ile aşırı sol arasındaki intramural savaş.”Sorkin, Mark rylance, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Eddie Redmayne ve Sacha Baron Cohen’e Abbie Hoffman olarak nadir bir dramatik rolde marka bravura diyaloğunu sağlıyor.

1 Ekim’de Danimarka ve Hollanda’da ve 16 Ekim’den itibaren Netflix’te yayınlandı

 Films Possessor
Possessor / Sahip Brandon Cronenberg’in gerçeküstü tekno-gerilim filmi

Sahip

Brandon Cronenberg’in gerçeküstü tekno-gerilim filmi, babası David Cronenberg’in çalışmalarını yankılayabilir, ancak aynı zamanda daha fazla bıçaklama ve göz küresi sıkışması dışında bir Christopher Nolan veya Charlie Kaufman filmi gibi geliyor. Andrea Riseborough, diğer insanların bedenlerini telepatik olarak kontrol edebilen ve onun için öldürmelerini sağlayan bir suikastçı olarak rol aldı. En son işi, kızının nişanlısına (Christopher Abbott) sahip olarak bir BT Kralı (Sean Bean) ve kızını (Tuppence Middleton) vurmaktır. Possessor, Ocak ayında Sundance Festivali’nde prömiyeri yaptığında, Indiewire’dan David Ehrlich, “Andrea Riseborough ve Christopher Abbott’un 90 dakikası, ikincisinin vücudunun kontrolü üzerinde ultra kanlı psişik savaşa girmek, mevcut en iyi resim adaylarının çoğunun sunabileceğinden daha tatmin edici”dedi.

2 Ekim’de ABD’de ve 9 Ekim’de Kanada’da yayınlandı

Over the Moon
Over the Moon / Ayın Üzerinde

Ayın Üzerinde

Netflix tarafından finanse edilen ilk çizgi filmlerden biri ve Amerikan ve Çin stüdyolarının ortak yapımcılığını üstlendiği ilk çizgi filmlerden biri olan Over the Moon, ay tanrıçası Chang’e efsanesinden esinlenen bir müzikal. 12 yaşındaki bir kız (Cathy Yang) efsaneyi ailesinden duyduğunda, kendisi (ve evcil tavşanı) onu ziyaret edebilmesi için bir roket gemisi yapar. Yönetmen Glen Keane, aklında bir Amerikan peri masalı olmasına rağmen, filmin Çin aile hayatının titizlikle özgün tasvirinden bahsetti. Animation Magazine’e “Over the Moon’daki hikayenin çoğu Oz Büyücüsü’ne benziyor,” diye açıkladı ve Dorothy’nin kasırga ile çıkıp Oz’u ziyaret ettiğine inanıyor. Ana karakterimiz bir ay tanrıçasıyla tanışmak için Ay’a gidiyor ve tıpkı Dorothy gibi, evde karşılaştığı sorunlarla başa çıkabilmek için bu deneyimi yaşamak zorunda. ”

23 Ekim’den itibaren Netflix’te

I Am Greta
I Am Greta / Ben Greta

Ben Greta’yım

O zamanlar 15 yaşında olan Greta Thunberg, İsveç parlamentosunun önünde oturarak ilk “İklim için Okul Grevi” ne gitti sadece iki yıl önceydi. Nathan Grossman birinci gün kamerasıyla oradaydı ve belgeseli, dünya çapında şöhrete giden yolun her adımında Thunberg’i izliyor. Ben Greta onu evde ebeveynleriyle birlikte, Arnold Schwarzenegger ve Emmanuel Macron gibi destekçilerle birlikte ve New York’taki Birleşmiş Milletler’e hitap etmek için tekneyle Atlantik’i geçerken gösteriyor. Screen International’dan Lee Marshall, aktivizmin gerekliliğiyle ilgili heyecan verici bir film, ama aynı zamanda “Asperger’li bir kızın‘ normal çocuklar’dan farklılığını bir güce dönüştüren moral verici, ilham verici bir hikaye olduğunu ”yazıyor.

16 Ekim’de Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da ve 22 Ekim’de Hollanda’da yayınlandı

Rebecca
Daphne du Maurier’in Gotik romantizmi Rebecca’nın en ünlü uyarlaması

Rebecca

Daphne du Maurier’in Gotik romantizmi Rebecca’nın en ünlü uyarlaması, Laurence Olivier ve Joan Fontaine’in başrollerini paylaştığı Oscar ödüllü Alfred Hitchcock klasiğidir. Ben Wheatley’in yeni versiyonu nasıl rekabet edebilir? Cevaplardan biri, filmin varlığını haklı çıkarmak için yeterli olan bir oyuncu kadrosu dehası olan müthiş Bayan Danvers olarak Kristin Scott Thomas’a sahip olmak. Wheatley’in 2019 Londra Film Festivali’nde verdiği bir diğer cevap ise, “kitaba geri dönüp gerçek hikayeye yaklaşmaya çalışmak … Bildiğini sanıyorsun ama bilmiyorsun.” Lily James, Monte Carlo’da yakışıklı bir İngiliz dul (Armie Hammer) tarafından ayakları yerden kesilen masum genç kadını canlandırıyor. Ama onunla evlendiğinde ve Cornwall malikanesine taşındığında, bir önceki Bayan de Winter’ın ünü ona musallat olur.

21 Ekim’den itibaren Netflix’te

On the Rocks

Kayaların üstünde

On the Rocks, Lost in Translation’ın devamı olmayabilir, ancak elde edebileceğimiz kadar yakın. 2003’ün sevilen komedi-draması gibi, Sofia Coppola tarafından yazılıp yönetildi ve yine Bill Murray’i daha genç bir kadına evlilik tavsiyesi veren bir adam olarak rol aldı. Yine de bu sefer, gece geç saatlerde, Tokyo’dan ziyade New York City’nin havalı otel barlarında içten içe geçiyor. Murray, kızının (Rashida Jones) kocasının (Damon Wayans) onu aldattığından şüphelenen zengin bir playboy rolünde. BBC Culture’dan Caryn James ona dört yıldız verdi ve The Wrap’daki Alonso Duralde’ye göre, “Coppola, Bill Murray rolünün en iyi örneğini yapmış olabilir. Ama … Jones, yetenekli bir aktör ve çizgi roman olarak, hayattan daha büyük olan Murray’in karşısında kendi başına durmaktan daha fazlasını yapıyor. ”

2 Ekim’den itibaren sınırlı sinemalarda ve 23 Ekim’den itibaren Apple TV + ‘da

Honest Thief

Dürüst Hırsız

Bazen sanat, yenilik ve insanlık durumunun incelenmesi istersiniz. Diğer zamanlarda patlamaların, araba kovalamacalarının, çatışmaların ve tehditlerin sert bir İrlandalı aksanında telefonda mırıldanmasını istersiniz. Kısacası, sonradan çekilmiş bir Liam Neeson aksiyon filmi istiyorsunuz – işte Dürüst Hırsız da budur. Formülü o kadar kesin bir şekilde takip ediyor ki, aslında, Mark Williams (Ozark’ın ortak yaratıcısı) filmin adı olarak “Post-Çekilmiş Liam Neeson Aksiyon Filmi” ni de kullanabilirdi. Neeson, emekli bir banka soyguncusu olan Tom’u canlandırıyor ve sevdiği kadınla (Kate Walsh) yerleşebilmek için hapis cezasının azaltılması karşılığında haksız kazançlarını geri vermeyi vaat ediyor. Ancak parayı almakla görevlendirilen iki FBI ajanı (Jai Courtney ve Anthony Ramos) bunun yerine parayı çalmaya karar verir ve Tom’u cinayetle suçlar. Ne yazık ki onlar için, o “eski bir denizci, yıkım uzmanı” – tabii ki öyle – çok özel becerilere sahip, dolayısıyla patlamalar, araba kovalamacaları, çatışmalar ve mırıldanan tehditler. Sevmemek için ne var?

14 Ekim’de Fransa’da, 15 Ekim’de Portekiz’de ve 16 Ekim’de ABD’de yayınlandı

Eternal Beauty

Sonsuz güzellik

Craig Roberts ilk büyük ekrana 10 yıl önce stilize edilmiş bağımsız komedi-drama Submarine’da Sally Hawkins’in oğlunu canlandırdı. Şimdi, onu kendi stilize edilmiş bir indie komedi-dramasında yönetiyor. Hawkins (The Shape of Water), şizofreni hastası, zehirli bir aile ve kasvetli bir memleketi olan Jane’i canlandırıyor, ancak ilerlemeye devam etmek için yeterli pozitiflik, özellikle de ilaçlarını bıraktığında ve hevesli bir müzisyenle (David Thewlis) tanıştığında kendi akıl sağlığı sorunları. The Hollywood Reporter’da Leslie Felperin, Ebedi Güzellik’i “Wes Anderson (tasarım duyarlılığı), Michel Gondry (kamera içi hileler) ve Paul Thomas Anderson (genel olarak gestalt) ”.

İngiltere, İrlanda ve ABD’de 2 Ekim’de yayınlandı

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2381 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2381): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2141): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2381