Dağlık Karabağ savaşı, bu günün saat başı gelişmeleri

4 mins read
Dağlık Karabağ'da Azerbaycan

Dağlık Karabağ savaşı, bu günün saat başı gelişmeleri

Üçüncü gün Dağlık Karabağ’da Azerbaycan güçleri ile Ermeni ayrılıkçılar arasında kanlı çatışmalar devam etti. Pek çok ülke sükunet çağrısında bulunurken, BM Güvenlik Konseyi acil durum toplantısı ilan etti.

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan

29 Eylül 2020 Salı günü çatışmanın en önemli gelişmeleri ve haberleri şunlar:

7:49 – Azerbaycan Savunma Bakanlığı savaşın devam ettiğini doğruladı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ bölgesindeki kuvvetleri ile Ermeni güçleri arasında gece boyunca çatışmaların devam ettiğini belirterek, “düşman güçlerinin” karşı saldırı düzenleyerek kayıp bölgeleri geri almaya çalıştığını söyledi.

2:35 – Güvenlik Konseyi’nin acil bir toplantısı

BM Güvenlik Konseyi, Karabağ’daki gelişmeleri tartışmak için kapalı bir acil durum toplantısı duyurdu. Toplantı, Almanya ve Fransa’nın girişimiyle Belçika’nın talebi üzerine yaklaşık 21:00 GMT’de gerçekleşecek.

Pazar gününden bu yana, Güvenlik Konseyi’nin daimi olmayan bir üyesi olan Estonya, konseyin bölgedeki durumu tartışmak için toplanmasında ısrar ediyor. Diplomatik kaynaklara göre İngiltere, Avrupa’nın talebine katıldı.

Diplomatlara göre, Güvenlik Konseyi toplantının sonunda bir açıklama yayınlayabilir. Bunun mümkün olmaması durumunda – Konsey’in beyanları sadece oybirliğiyle verildiği için – Konsey’in Avrupa üye devletleri kendi taraflarında kendilerini temsil edecek bir beyan yayınlayabilirler.

Türkiye Adalet ve Kalkınma Partisi sözcüsü Ömer Çelik, “Türkiye’nin Azerbaycan’a yönelik Ermeni saldırısına karşı sert duruşunu” istismar ederek, ülkenin Ermeni azınlık vatandaşlarına yönelik kışkırtmalara karşı uyarıda bulundu.

Çelik, Twitter’da bir tweet’te, “Ermenistan’a karşı sağlam duruşumuzu bağlamından saptırmak isteyenler, kışkırtmak istiyorlar” dedi ve Türkiye’nin sosyal medyada veya başka alanlarda Ermeni vatandaşlarına yönelik tehdit veya tacizlere kesinlikle izin vermeyeceğini vurguladı.

0:33 – 26 ek “ayrılıkçı” Ermeni çatışmada öldürüldü

Dağlık Karabağ bölgesindeki Ermeni yetkililer, Pazartesi akşamı Azerbaycan güçlerine karşı devam eden çatışmalarda 26 askerinin öldürüldüğünü açıklayarak, çatışmaların başlamasından bu yana yaşanan insan kayıplarının toplamını 84 ölü olarak buldu.

Bakü ve Erivan’daki yetkililer Pazartesi günü şiddetli çatışmaların devam ettiğini söylediler Ermenistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Artzron Hovhannisyan, Pazartesi akşamı Azerbaycan güçlerinin Karabağ sınırının güney ve kuzeydoğu kesimlerine büyük bir saldırı düzenlediklerini açıkladı.

Kaynak: aljazeera

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386