Dünya’da 6 Haziran Günü

5 mins read

Pandemi sürecinin sonlarına doğru dünyanın çeşitli yerlerinde sokak eylemleri başladı. ABD’deki George Floyd protestoları, ‘’Occupy’’ (İşgal) eylemleri veya ‘’Sivil İtaatsizlik’’ eylemlerinin dünya genelinde güç kazanmasına yol açtı. Sosyal medya bu protestolarla ilgili içeriklerle doldu.

Protestolar, yapıldığı ülkelere göre değişiklikler gösterse de, dünyanın çok çeşitli yerlerinde, çok benzer tablolar görülüyor. Protestoların sebepleri ve çıkış noktaları farklı olsa bile, kalabalıkların yarattığı efekt ve protesto yapıldığı esnada ortaya çıkan başka gündemler, eylemcilerin dünya genelinde çok net ve sabit talepler arkasında bir araya gelmelerini sağlıyor.

WASHİNGTON DC
Protestocular 6 Haziran 2020′de Washington DC’deki George Floyd protestoları sırasında Beyaz Saray’ın yakınındaki 16. Sokak KB boyunca toplandı

PARİS, FRANSA
Silahsız bir siyah adam George Floyd’un ölümü sonrasında dünya çapında ırkçılık ve polis vahşeti protestolarının bir parçası olarak, insanlar 6 Haziran 2020′de Paris’te Eyfel Kulesi önünde Champ de Mars’ta bir araya geliyor ABD, Minneapolis’te polis tarafından yakalandı.

NİCE, FRANSA
İnsanlar silahsız bir siyah adam George Floyd’un ölümünden sonra dünya çapında ırkçılık ve polis vahşeti protestolarının bir parçası olarak 6 Haziran 2020′de Fransız Rivierası Nice kentindeki bir protesto sırasında pankart düzenledi. ABD, Minneapolis’te polis tarafından yakalandı.

TURIN, İTALYA
İnsanlar 06 Haziran 2020′de Torino, İtalya’da George Floyd’un ölümü protesto sırasında koruyucu maske takıyorlar. Protesto George Floyd’un ölümünden sonra ırkçılığa karşı düzenlendi.

FRANKFURT, ALMANYA
Almanya’nın Frankfurt am Main kentinde 6 Haziran 2020′de ırkçılık ve polisin vahşetine karşı düzenlenen protesto sırasında 30.000 kişi George Floyd’a övgüde bir araya geldi.

BERLİN, ALMANYA
Alexanderplatz, Berlin, Almanya’da 6 Haziran 2020′de ırkçılığa ve polis vahşetine karşı düzenlenen protesto sırasında sekiz dakika 46 saniye boyunca sessizce durduğunda afiş ve pankart tutan insanlarla tamamen dolu olduğunu gördü.

MANCHESTER, İngiltere
Protestocuların kalabalığı, 06 Haziran 2020′de İngiltere’nin Manchester kentindeki Piccadilly Gardens’daki Black Lives Matter gösterisinde görülüyor.

LONDRA, BİRLEŞİK KRALLIK
Protestocular 6 Haziran 2020′de Londra, İngiltere’deki Parlamento Meydanı’ndaki Black Lives Matter gösteri sırasında pankart düzenlediler.

SİDNEY, AVUSTRALYA
Protestocular, George Floyd’un ölümü ile ateşlenen ve bir temyiz mahkemesinin kamuoyunda toplanma yetkisine son verme kararı sonrasında Aborijin ölümlerini gözaltında tutma mitingiyle ABD’de Black Lives Matter gösterileriyle dayanışma göstermek için Sydney’de bir protestoya katıldılar. 6 Haziran 2020′de Avustralya.

BRİSBANE, AVUSTRALYA
İnsanlar 06 Haziran 2020′de Brisbane, Avustralya’da Victoria Köprüsü üzerinden yürüdü. Avustralya’daki olaylar, Minneapolis, Minnesota’da bir polis memurunun elinde silahsız bir zenci George Floyd’un öldürülmesinin ardından ve Avustralya’da gözaltındaki aborijin ölümlerine karşı miting için ABD’de protesto gösterileri ile dayanışma içinde düzenlendi.

Sosyolog Dr. Mahmut Karaman Hoca’nın sayfasından

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.