RADAR Sistemi ile Riskli Mükellefler Takip Altında!

RADAR Sistemi: Vergi Denetiminde Devrim Niteliğinde Bir Adım! Yapay zeka destekli bu sistem, vergi kayıp ve kaçağını önlemek için hızlı ve etkili çözümler sunuyor. Mücadele kapsamında 693,331 mükellef analiz edildi ve riskli durumlar tespit edilerek ilgili birimlere iletiliyor. Artık vergi adaletsizliğine karşı daha güçlü bir savunma mekanizması var!

4 mins read
RADAR Sistemi ile Riskli Mükellefler Takip Altında!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçakçılığının önlenmesi amacıyla geliştirdiği RADAR Sistemi ile riskli mükellefleri mercek altına aldı. Yapay zeka destekli yeni nesil risk senaryoları ve veri modelleri kullanan sistem ile daha hızlı ve etkin aksiyon alınıyor.

Sistemle 693 Bin Mükellef Analiz Edildi

RADAR Sistemi ile vergi kayıp ve kaçakçılığının yanı sıra Hazine destekleri ile uygulama ve denetim etkinliğine yönelik de analizler yapılıyor. Bu kapsamda 693 bin 331 mükellef analiz edildi.

Motorlu Taşıt Alım Satımı Yapana Dikkat!

Mükellefiyet kaydı olmadan sürekli motorlu araç alım-satımı yapan ve piyasada spekülasyona sebep olan kişiler ile bayiler ve galeriler de RADAR Sistemi ile takip altına alındı. 59 bin 324 mükellefin analiz edildiği çalışmalarda, riskli olduğu değerlendirilen 1307 mükellef ilgili birimlere bildirildi.

Gayrimenkul Fırsatçılarına da Geçit Yok!

Gayrimenkul sektöründeki vergi kayıp-kaçakçılığının önlenmesi için de RADAR Sistemi kullanılıyor. Haksız fiyat artışı yapan, kira gelirini beyan etmeyen ve düşük beyan eden kişiler ile gayrimenkul satışlarını gerçek değer üzerinden beyan etmeyenler de takip ediliyor. Bu kapsamda 131 bin 211 mükellef analiz edildi ve 7 bin 117 mükellef ilgili birimlere gönderildi.

Sosyal Medya Gelirleri de Takip Ediliyor

Sosyal medya üzerinden gelir elde eden ve vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyenler de RADAR Sistemi ile tespit ediliyor. 131 bin 813 mükellefin incelendiği çalışmalarda, 7 bin 493 mükellef denetim birimleriyle paylaşıldı.

Deprem Sonrası Fahiş Fiyat Artışı Yapanlar da Cezalandırılacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından fahiş fiyat artışı yapan mal ve hizmet grupları da RADAR Sistemi ile belirlendi. Fahiş fiyat artışı yapmış olabilecek kişi ve kurumlar tespit edildi. Depremlerden sonra gayrimenkul satışlarında fahiş fiyat artışı gerçekleştirmiş olanlar hakkında da analiz çalışmaları yapıldı. 16 bin 839 mükellefin analiz edildiği çalışmalarda, 227 mükellef ilgili birimlere belirtildi.

Haksız Vergi İadesi Alanlara da Gözdağı!

Haksız vergi iadesinden faydalanarak gelir kaybına sebep olan mükellefler de RADAR Sistemi ile takip ediliyor. Konut teslimleri, inşaat taahhüt işleri, imalatçı ihracatçı mükellefler ve uluslararası taşımacılık istisnasından yararlanan mükellefler için risk analiz ve değerlendirme çalışmaları yapılıyor. 825 mükellefin incelendiği çalışmalarda, 575 mükellef de ilgili birimlere paylaşıldı.

Hazine Teşvikleri de Kontrol Altında

Hazine tarafından sağlanan teşviklerin amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı da RADAR Sistemi ile denetleniyor. 56 bin 884 mükellefin analiz edildiği çalışmalarda, 4 bin 217 mükellef ilgili birimlere iletildi.

RADAR Sistemi ile Vergi Adaleti Sağlanacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, RADAR Sistemi ile vergi adaletinin sağlanmasını ve vergi kayıp ve kaçakçılığının önlenmesini amaçlıyor. Sistemin kullanımıyla birlikte vergi gelirlerinin artması ve kayıt dışı ekonominin azaltılması hedefleniyor.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386