Glütensiz Ürünlere Erişim Kolaylaşıyor: Zincir Marketlere Yeni Düzenleme

3 mins read
Glütensiz Ürünlere Erişim Kolaylaşıyor: Zincir Marketlere Yeni Düzenleme

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan “Glütensiz Gıda Ürünü Satış Yükümlülüğü Getirilmesine İlişkin Tebliğ” kapsamında, 200’den fazla şube sayısına sahip zincir marketlerin, 250 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde glütensiz un, tatlı ve tuzlu atıştırmalık ürünleri satışa hazır bulundurma zorunluluğu getirildi.

Buna ek olarak, söz konusu marketlerin 400 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde glütensiz ekmek, un, makarna, tatlı ve tuzlu atıştırmalık ürünlerini sürekli olarak ve talebi karşılayacak miktarda bulundurması gerekiyor.

Glüten intoleransı olan bireyler için sevindirici bir haber! Ticaret Bakanlığı, glütensiz ürünlere erişimi kolaylaştırmak için zincir marketlere yeni bir düzenleme getirdi.

Düzenlemenin Kapsamı:

  • 200’den fazla şubesi olan zincir marketler
  • 250 metrekareden fazla satış alanına sahip şubeler
  • Glütensiz un, tatlı ve tuzlu atıştırmalık ürünler (250 m2+)
  • Glütensiz ekmek, un, makarna, tatlı ve tuzlu atıştırmalık ürünler (400 m2+)

Uygulama Tarihi:

Yılın ikinci yarısı

Düzenlemenin Beklenen Etkileri:

  • Glütensiz ürünlere erişimin kolaylaşması
  • Glütensiz ürün yelpazesinin genişlemesi
  • Glütensiz ürünlere olan talebin artması
  • Çölyak hastalığı ve glüten intoleransı hakkında farkındalığın artması

Sektörden Tepkiler:

  • Perakendeciler: Doğru bir karar, ürün yelpazesini genişletmeye hazırız.
  • Glütensiz sivil toplum kuruluşları: Uygulamayı yakından takip edeceğiz, glütensiz ürünlerin her yerde bulunmasını istiyoruz.

Özet:

Ticaret Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi, glütensiz ürünlere erişimi kolaylaştırarak glüten intoleransı olan bireylerin yaşam kalitesini yükseltmesi bekleniyor.

Ek Bilgiler:

  • Çölyak hastalığı, glüten proteinine karşı oluşan otoimmün bir hastalıktır.
  • Glüten intoleransı ise glütene karşı hassasiyettir.
  • Her iki durumda da glütensiz bir beslenme düzeni uygulanması gerekir.

Not:

Bu haber metni, Ticaret Bakanlığı’nın tebliği ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüşleri doğrultusunda hazırlanmıştır.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386