TÜRK-İŞ Açıkladı: Şubat 2024’te Açlık ve Yoksulluk Sınırı

TÜRK-İŞ'in her ay düzenlediği "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın Şubat 2024 sonuçları açıklandı.

2 mins read
Benim Enflasyonum Uygulaması Geliyor

Araştırmaya göre, sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenme için gereken gıda harcaması tutarı olan “açlık sınırı” 16 bin 257 lira olarak belirlendi. Diğer yandan, gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve diğer temel ihtiyaçlar için yapılması gereken harcamaların toplamına denk gelen “yoksulluk sınırı” ise 52 bin 954 lira olarak hesaplandı.

Buna ek olarak, bekar bir çalışan için yaşam maliyeti aylık 21 bin 189 lira olarak belirlendi. Ankara’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre %8,03 artış gösterdi. Son 12 ayda ise bu artış oranı %72,49 olarak hesaplandı.

Araştırmada gıda fiyatlarında yaşanan değişimlere de değinildi. Geçen ay çiğ süt fiyatındaki artışın bu ay süt, yoğurt ve peynir fiyatlarına yansıdığı belirtildi. Et fiyatlarındaki en yüksek artış kuzu kuşbaşı fiyatında yaşandı ve bu oran %31 olarak tespit edildi. Balık fiyatlarında ise belirgin bir değişiklik gözlemlenmedi.

Meyve ve sebze fiyatlarında genel olarak sabitlik hakimdi. Tahıl grubunda ise makarna dışında sınırlı artışlar yaşandı. Zeytinyağı, tereyağı, zeytin ve diğer yağ ürünlerinde artışlar kaydedildi. Baharatlar ve çay gibi diğer ürünlerin fiyatlarında da artışlar mevcuttu.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386