Alain Delon’un Evinde 72 Silah ve Cephanelik Bulundu

2 mins read

Fransız polisi, sinema efsanesi Alain Delon’un evinden 72 adet ateşli silah ve 3.000’den fazla mermi ele geçirdi.

Paris’in yaklaşık 135 km güneyinde bulunan Douchy-Montcorbon’daki aktörün evinde ayrıca bir atış poligonu bulundu. Savcılar, Delon’un silah sahibi olmasına izin veren bir ruhsatı olmadığını söyledi.

88 yaşındaki oyuncu, “The Samurai” ve “Borsalino” gibi filmlerdeki sert adam rolleriyle tanınan Fransız sinemasının altın çağını yaşayan bir yıldızdı.

Salı günkü arama, mahkeme tarafından Delon’un evine gönderilen bir yetkilinin bir silah fark edip durumu bir yargıca bildirmesinin ardından karar verildi.

Yıldız oyuncu 2019 yılında felç geçirdikten ve Fransız medyasında ismi belirtilmeyen başka bir ciddi sağlık sorunu yaşadıktan sonra son yıllarda sağlığından sorunluydu.

Ailesinin dağılması da Fransa’da manşetlere taşınıyor. Üç çocuğu, bir dizi hakaret, suçlama, dava ve gizli kayıtlarla karşılıklı şikayetlerini medyaya aktardı.

Son hukuki gelişmeler, Delon’un tıbbi tedavisiyle ilgiliydi ve geçen ay mahkeme tarafından görevlendirilen bir doktor onu muayene etti, ancak sonuçlar çocuklar tarafından hemen itiraz edildi.

Geçen yıl çocuklarının babasının eski partneri Hiromi Rollin hakkında şikayette bulunmasıyla ilgili olarak ilk endişeler ortaya çıktı. Japon film yapım asistanının babalarına “manevi taciz” uyguladığını iddia ettiler. Rollin’in avukatı o dönemdeki tüm suçlamaları reddetti.

Delon’un son büyük halka açık görünümü, 2019’da Cannes Film Festivali’nde fahri Palme d’Or ödülünü almaktı. Eylül 2019’da ise Paris’te arkadaşı ve meslektaşı Jean-Paul Belmondo’nun cenazesine katıldı.

BBC

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.