Rekabet Kurumu Kırmızı Et Sektörüne Uyardı: Suni Fiyat Artışlarına Müsamaha Gösterilmeyecek

2 mins read
Rekabet Kurumu Kırmızı Et Sektörüne Uyardı: Suni Fiyat Artışlarına Müsamaha Gösterilmeyecek

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, kırmızı et piyasasındaki fiyat artışlarını mercek altına aldıklarını ve en ufak bir suistimali tespit etmeleri halinde en ağır yaptırımları uygulayacaklarını açıkladı.

Küle, kırmızı etin vatandaşlar için önemli bir besin kaynağı olduğunu ve Kurumun bu sektörü yakından takip ettiğini söyledi. Son birkaç yılda Kuruma iletilen şikayetler ve yapılan incelemeler sonucunda, fiyat artışlarını incelemeye aldıklarını ve 2023 yılında piyasanın en büyük üreticilerinden birine rekabete aykırı eylemlerden dolayı 73 milyon lira para cezası verdiklerini belirtti.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte kırmızı et fiyatlarının tekrar gündeme geldiğini ve Kuruma gelen şikayetlerde artış görüldüğünü kaydeden Küle, şunları söyledi:

Rekabet Kurumu olarak, vatandaşlarımızın uygun fiyatlarla et ve et ürünlerine ulaşabilmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Yürütülmekte olan sektör incelememiz kapsamında da önemli bulgulara ulaşmaktayız. Sektörde faaliyet gösteren firmaları uyarmak istiyorum. En ufak bir suistimali tespitimiz halinde soruşturma açmak ve bu hataya düşen şirketlere cirolarının yüzde 10’una kadar öngörülen en ağır para cezasını vermekten çekinmeyeceğiz. Suni fiyat artışlarına müsamaha göstermeyecek, buna niyet eden teşebbüsler hakkında en ağır yaptırımları uygulayacağız.

Küle, ayrıca sektördeki firmaları şeffaflığa ve etik davranmaya çağırdı.

Haber Kaynağı: https://www.rekabet.gov.tr/

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386