Kredi Kartlarına Sert Düzenleme Yolda!

3 mins read
Kredi Kartlarına Sert Düzenleme Yolda!

Asgari Ödeme Tutarı Yüzde 50’ye Çıkabilir mi?

Ekonomi yönetiminin kredi kartlarını işaret etmesi ve Merkez Bankası Başkanı’nın düzenleme sinyali vermesinin ardından, kredi kartlarında merakla beklenen düzenlemenin ayrıntıları hakkında vergi uzmanı Nedim Türkmen’den kritik bir açıklama geldi.

Türkmen, bazı bankaların asgari ödeme tutarını yüzde 50’ye yükselttiğini ve bu durumun kaos yaratabileceğini söyledi.

Kredi Kartı Taksitleri Kaldırılabilir mi?

Türkmen, kredi kartına taksit uygulayan başka bir ülke olmadığını ve bu sistemin kaldırılabileceğini de öne sürdü.

Kredi Kartı Borçları Rekor Seviyede!

Ekonomi yönetiminin tüketimi düşürmek için kredi kartlarını hedef aldığı bir dönemde, kredi kartı borçlarının rekor seviyeye ulaştığı belirtiliyor.

Düzenlemede Neler Değişebilir?

Kredi kartlarına yönelik olası düzenlemeler şunları içerebilir:

  • Karta taksit uygulamasının kaldırılması
  • Asgari ödeme tutarlarının artırılması
  • Kart limitlerinin düşürülmesi
  • Kredi kartı faiz oranlarının artırılması
  • Ödeme alışkanlıkları zayıf olanlara ek önlemler getirilmesi
  • Yüksek limitli harcamalara kısıtlama getirilmesi
  • Lüks tüketime dayalı kredi kartı harcamalarına limit konulması

Düzenlemeler Kaos Yaratabilir mi?

Türkmen, kredi kartlarına sert düzenlemeler getirilmesinin kaos yaratabileceğini ve 10-15 gün sonra vazgeçilebileceğini düşünüyor.

Kayıt Dışı Ekonomiyi Kayıt İçi Yapmak

Türkmen, kredi kartıyla yapılan alışverişleri teşvik etmenin kayıt dışı ekonomiyi kayıt içine alacağını ve daha fazla vergi toplanmasını sağlayacağını savunuyor.

Sözcü TV’de Yapılan Tartışma

Türkmen, Sözcü TV’de katıldığı bir programda, Bakan’ın basına kapalı bir toplantıda “Dünyada kredi kartına taksit uygulayan ülke yok” dediğini de aktardı.

Kredi kartlarına yönelik düzenlemeler, önümüzdeki günlerde netleşecek. Bu düzenlemelerin ekonomiyi ve tüketicileri nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386