/

Biden’ın Putin’e Küfürleri Gerilimi Tırmandırdı: Rusya’dan Nota

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik küfürlü sözleri, iki ülke arasındaki gerilimi daha da tırmandırdı. Rusya, Biden'ın sözlerini "kabul edilemez" olarak nitelendirerek ABD'ye nota gönderdi

3 mins read

ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik küfürlü sözleri, iki ülke arasındaki gerilimi daha da tırmandırdı. Rusya, Biden’ın sözlerini “kabul edilemez” olarak nitelendirerek ABD’ye protesto notası gönderdi.

Rusya’dan Tepki:

Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, “Dışişleri Bakanlığı bu sabah mesaiye başlar başlamaz ABD liderliğinin Rusya Devlet Başkanı’na hakaretlerinin çirkin doğası ve kabul edilemezliği nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı’na güçlü bir protesto notası gönderdi” dedi.

Antonov, Biden’ın sözlerini “kaba ve küfür” olarak nitelendirerek “Açıkçası, bu tür açıklamalar, günümüz tarihi şartlarında dünya için bu kadar gerekli olan stratejik güvenliği güçlendirmeye hizmet etmiyor” ifadelerini kullandı.

Kremlin’den de Tepki Geldi:

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Biden’ın sözlerine tepki göstererek “Putin size hitap ederken hiç kaba bir kelime kullandı mı? Kullanmadı. Bu nedenle bu tür ifadelerin ABD’yi küçük düşürdüğünü düşünüyorum. Bu tür kelimeler, kullananların itibarını zedeliyor” dedi.

Biden’ın Sözleri:

Biden, California eyaletinin San Francisco kentinde katıldığı bağış etkinliğinde bazı liderler nedeniyle nükleer çatışma yaşanması konusunda endişeler olduğunu ifade etmişti. Putin’in “çıldırmış biri” olduğunu belirten Biden, Putin’e karşı ağır ifade kullanarak küfretmişti.

Olayla İlgili Gelişmeler:

  • Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’den Biden’ın sözleri için özür talep etti.
  • ABD Dışişleri Bakanlığı, Biden’ın sözlerini savundu ve Putin’in Ukrayna’daki eylemlerini kınadı.
  • İki ülke arasındaki gerilimin artması, diplomatik ilişkileri ve iş birliğini olumsuz etkileyebileceği endişesi yaratıyor.

Haberin Önemi:

Biden’ın Putin’e yönelik küfürlü sözleri, iki ülke arasındaki gerilimi önemli ölçüde tırmandırdı. Bu durum, dünya barışı ve güvenliği için endişe verici bir gelişmedir. Olayın diplomatik sonuçları ve iki ülke arasındaki ilişkileri nasıl etkileyeceği merak konusu.

FİKRİKADİM

The ancient idea tries to provide the most accurate information to its readers in all the content it publishes.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386