Türk Dizileri Dünyayı Fethediyor: 750 Milyon İzleyiciye Ulaşıyor!

3 mins read

Berlin: Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Berlin Film Festivali’nde yaptığı açıklamada, Türk dizilerinin dünya çapında büyük bir başarı elde ettiğini ve 170’den fazla ülkede 750 milyon kişiye ulaştığını söyledi. Mumcu, Türk dizi sektörünün ihracatta dünyanın ilk 5 ülkesi arasında yer aldığını ve Türkiye’nin tanıtımına önemli katkıda bulunduğunu vurguladı.

İstanbul’da Dizi ve TV İçerik Fuarı Düzenlenecek

Mumcu, dizilerin Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamasının yanında, ekonomiye de önemli katkılar sağladığını belirtti. Bu kapsamda 2025 yılında İstanbul’da bir Dizi ve TV İçerik Fuarı düzenleneceğini açıkladı. Fuarın, alanındaki en önemli etkinliklerden biri olacağını ve sektöre büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Sinema Seyircisinde Artış Hedefi

Salgın döneminde sinema sektörünün yaşadığı sıkıntılara değinen Mumcu, sinema salonlarına 32 milyon TL destek sağlandığını ve Eğlence Vergisinin sıfıra indirildiğini söyledi. Ayrıca, izleyici sayısını artırmak için iki yeni indirimli bilet türü ihdas edildiğini ve bu sayede 2024 yılında izleyici sayısında %30 artış öngörüldüğünü belirtti.

Yabancı Yapımlar Türkiye’ye Geliyor

Bakan Yardımcısı Mumcu, Türkiye’nin zengin tarihi ve doğal güzellikleriyle film yapımcıları için önemli bir çekim merkezi olduğunu vurguladı. Yabancı film yapımcılarına sağlanan teşviklerden bahseden Mumcu, Guy Ritchie, Jason Statham, Hugh Grant gibi dünya starlarının yer aldığı birçok önemli yapımın Türkiye’de çekildiğini söyledi. Önümüzdeki dönemde de çok sayıda Hollywood filminin Türkiye’de çekilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Not: Metni haber formatına uygun hale getirmek için bazı bölümleri kısaltarak ve özetleyerek düzenledim. Ayrıca, metne ilgi çekici bir başlık ve anahtar kelimeler ekledim.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386