Emekli Maaşları İçin Yapılacak Düzenleme Ne olacak?

3 mins read

Uzmanlara Göre Emekli Maaşları İçin Yapılacak Düzenleme Beklentisi! 3 Ocak’ta Açıklanacak Enflasyon Oranı ve Uzmanların Değerlendirmeleri İle Merakla Beklenen Gelişmeler.

Uzmanlar, emeklilerin maaşlarına yönelik yapılacak düzenlemeleri değerlendirdi. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan uzmanlar, 3 Ocak’ta açıklanacak olan Aralık enflasyonunun emekli maaşları için belirleyici olacağını vurguladılar.

Uzmanlara göre, emekli maaşlarına enflasyon oranı üzerine ek bir refah payı veya farklı bir dengeleme yapılacağı yönünde açıklamalar bulunuyor. 6 aylık enflasyon farkının yaklaşık %37 olması beklenirken, anketlere göre aylık medyan ve ortalama beklentinin %3 civarında olduğu belirtildi.

Uzmanlar, emekli maaşlarındaki düzenlemenin, özellikle asgari ücret belirlenirken dikkate alınan %49 bandına çekilme olasılığına işaret etti. Ancak, en düşük emekli aylığı üzerinden yapılan zamların geçen temmuzda tatmin etmediğine vurgu yaparak, bu kez memur emeklileri ve SSK, Bağkur emeklilerinin maaşlarının eşitlenmesi üzerine bir düzenleme yapılmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Uzmanlar, en düşük emekli maaşının piyasa beklentisinin 10.000 TL ile 11.000 TL arasında olduğunu söyledi. Ancak, belirsizliklerin devam ettiğini ve temmuz ayından bu yana emekliler arasında hissedilen mağduriyetin giderilmesi beklentisinin bulunduğunu ifade etti.

Öte yandan, emeklilerin talepleri arasında en düşük emekli maaşlarının artırılması ve adaletsiz dağılımın düzeltilmesi yer alıyor. Uzmanlar, bu konuda yapılacak düzenlemelerin, en düşük memur maaşının yükseltilmesi ve ücret skalasındaki dengesizlikleri ortadan kaldırmaya yönelik olabileceğini belirtti.

Ancak, uzmanlar, yakın vadede kök maaş tarafında büyük bir düzenleme beklentisi olmadığını ifade ederek, düzenlemelerin daha çok oransal bir zam ve eşitleme üzerine odaklanabileceğini dile getirdi.

Son olarak, uzmanlar, bu konudaki gelişmelerin 3 Ocak’tan sonra netlik kazanacağını ve emeklilerin merakla beklediği düzenlemelerin açıklanmasını beklediklerini belirtti.


Fatal error: Uncaught TypeError: fclose(): Argument #1 ($stream) must be of type resource, bool given in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php:2386 Stack trace: #0 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2386): fclose(false) #1 /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php(2146): wp_cache_get_ob('<!DOCTYPE html>...') #2 [internal function]: wp_cache_ob_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #3 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/functions.php(5420): ob_end_flush() #4 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): wp_ob_end_flush_all('') #5 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(348): WP_Hook->apply_filters('', Array) #6 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #7 /home/fikrikadim/public_html/wp-includes/load.php(1270): do_action('shutdown') #8 [internal function]: shutdown_action_hook() #9 {main} thrown in /home/fikrikadim/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 2386